BDSP’den “1 Mayıs’ta Taksim’e” çağrıları

Sınıf devrimcileri İstanbul’da Küçükçekmece, Esenyurt ve Sarıgazi’de “1 Mayıs’ta Taksim’e” çağrılarını sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Nisan 2024
  • 09:23

Sınıf devrimcileri İstanbul’un dört bir yanında 1 Mayıs çağrılarını sürdürüyor. Küçükçekmece ve Sarıgazi’de BDSP faaliyetleri ile emekçiler 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrılırken, Esenyurt’ta “Mehmet Akif Dalcı 1 Mayıs Hazırlık Komitesi” çağrı yapıyor.

Esenyurt'ta 1 Mayıs çağrıları sürüyor

“Esenyurt Mehmet Akif Dalcı 1 Mayıs Hazırlık Komitesi” “Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!” diyerek Taksim 1 Mayıs çağrılarını sürdürüyor. Esenyurt'ta bulunan çeşitli fabrikalarda ve metrobüs duraklarında "Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'a" BDSP şiarlı bildirilerimizi işçi emekçilere ulaştırıldı. Esenyurt’un pek çok yerinde "Yaşasın 1 Mayıs / BDSP ve 1 Mayıs'ta Taksim’e / BDSP" yazılamaları yapıldı.

Ayrıca yoğun olarak "1 Mayıs'ta Taksime BDSP - Esenyurt Mehmet Akif Dalcı 1 Mayıs

Hazırlık Komitesi" şiarlı stencil ve “Özgürlük, devrim, sosyalizm! 1 Mayıs’ta Taksim’e! şiarlı stecker çalışması yapıldı.

Küçükçekmece’de devrimci 1 Mayıs faaliyeti

1 Mayıs’a sayılı günler kala sınıf devrimcileri, fabrikalarda, sanayi havzalarında, semt meydanlarında ve işçi mahallelerinde çağrı faaliyetlerini sürdürüyor. 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'a” ve “Yaşasın 1 Mayıs! Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarlı afişleri, işçi ve emekçilerin yoğun yaşadığı yerlere asarak 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltmeye Taksim Meydan’ına çağırdı.

Afiş çalışması, İkitelli Atatürk mahallesi, Başakşehir Şahintepe mahallesi, Cevizlibağ, Topkapı sanayi ve  İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ne yaygın bir şekilde yapıldı. 

1 Mayıs faaliyetleri kapsamında Okmeydanı ve Cevizlibağ Metrobüs duraklarında ise bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Yenibosna Kocasinan, Zafer Mahallesi ve İkitelli Atatürk mahallesine "Özgürlük, Devrim, Sosyalizm! 1 Mayıs'ta Taksim'e" şiarlı stickerlar yaygın olarak yapıldı.

Ayrıca "Sömürüye, baskıya ve sosyal yıkıma karşı 1 Mayıs’a!" manşetli Emeğin Kurtuluşu gazetesinin son sayısı işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Sarıgazi’de 1 Mayıs çağrısı

"Sömürüye, baskıya, sosyal yıkım saldırılarına geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'ta!" şiarlı bildiri dağıtımları ile 1 Mayıs çalışmaları sürüyor. Dudullu OSB'de yapılan çağrıda işçilerle 1 Mayıs üzerine sohbet edildi. Taksim Meydanı’nın anlamı üzerine konuşuldu. 

"Özgürlük, devrim, sosyalizm!" ve "Sömürüye, baskıya, sosyal yıkım saldırılarına geçit verme!" şiarlı çağrı afişleri Sarıgazi, Dudullu ve Samandıra'da yapıldı. 

Kızıl Bayrak / Esenyurt, Küçükçekmece, Sarıgazi