İstanbul'da 1 Mayıs çağrıları sürüyor

İstanbul'da BDSP ve DGB, astıkları afişler ve gerçekleştirdikleri bildiri dağıtımları ile 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor. 2024 1 Mayıs Platformu Esenyurt Tabela’da bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Nisan 2024
  • 08:00

İstanbul'da BDSP ve DGB, astıkları afişler ve gerçekleştirdikleri bildiri dağıtımları ile 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor. 2024 1 Mayıs Platformu Esenyurt Tabela’da bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

BDSP 1 Mayıs çalışmaları kapsamında Söğütlüçeşme Marmaray-Metrobüs çıkışında “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkım saldırılarına geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'a!” şiarlı bildiriler emekçilere ulaştırıldı.

Bildiri dağıtımında Emeğin Kurtuluşu’nun yeni sayısı da kullanıldı. Bildiri dağıtımında yapılan ajitasyon konuşmalarında şu ifadeler kullanıldı:

“Sömürüye, baskıya, sosyal yıkım saldırılarına karşı haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs'ta mücadele alanlarına çağırıyoruz. 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz. Emeğimize, haklarımıza, geleceğimize sahip çıkmak ve gücümüze güç katmak için 1 Mayıs'ta mücadele alanlarına çağırıyoruz.”

Ayrıca ajitasyon konuşmalarında işçi cinayetlerine, kadına yönelik şiddete, kadın katliamlarına, gençliğin geleceksizliğe sürüklenmesi karşı da mücadele alanlarında olma çağrısı yapıldı.

BDSP ayrıca Kadıköy'de Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray çevresine, Altıyol'a, Caferağa mahallesine, Rıhtım'a ve Çarşı'ya, Beşiktaş'ta ise Yıldız Teknik Üniversitesi çevresine, Barbaros bulvarına ve Abbasağa parkının çevresine 1 Mayıs'a çağrı yapan afişler astı.

DGB gençliğe 1 Mayıs çağrısını taşıyor

Devrimci Gençlik Birliği astığı afişler ile gençliğe 1 Mayıs çağrısını taşımaya devam ediyor. 1 Mayıs'a dair hazırlanan “Yaşasın 1 Mayıs! Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!” şiarlı afişler Kadıköy'de ve Beşiktaş'ta yaygın olarak kullanıldı. 1 Mayıs afişleri Kadıköy'de Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray çevresine, Altıyol'a, Caferağa mahallesine, Rıhtım'a ve Çarşı'ya, Beşiktaş'ta ise Yıldız Teknik Üniversitesi çevresine, Barbaros bulvarına ve Abbasağa parkının çevresine asıldı.

2024 1 Mayıs Platformu’ndan Esenyurt’ta çağrı

2024 1 Mayıs Platformu Esenyurt’ta bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Esenyurt Tabela Meydanı’nda gerçekleştirilen bildiri dağıtımına daha sonra sokak ve kahvehanelerde ajitasyonlar ile devam edildi. Esenyurt’ta bulunan işçi-emekçiler 1 Mayıs’ta. Taksim Meydanı’nda olmaya davet edildi.

Dağıtım esnasında faşist bir esnaf provokasyon yaratmaya çalıştı. Çevredeki işçi-emekçiler ve esnaf tarafından alkışlarla protesto edilerek provokasyona geçit verilmedi ve dağıtıma devam edildi.

Bildiri dağıtımı bittikten sonra Tabela meydanda kısa bir açıklama ile Taksim çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul