İzmir’de 1 Mayıs çağrıları sürüyor!

İzmir’de sınıf devrimcileri çok yönlü bir faaliyetle 1 Mayıs’a hazırlanıyor. Afiş, bildiri, pankartlarla yürütülen faaliyetlere etkinlik, söyleşi, toplantılar eşlik ediyor, işçi ve emekçiler alanlara davet ediliyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Nisan 2024
  • 15:15

İzmir’de sınıf devrimcileri çok yönlü bir faaliyetle 1 Mayıs’a hazırlanıyor. Afiş, bildiri, pankartlarla yürütülen faaliyetlere etkinlik, söyleşi, toplantılar eşlik ediyor, işçi ve emekçiler alanlara davet ediliyor. 

BDSP’nin “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a” şiarlı bildirileri Karşıyaka İzban çıkışında, Çiğli Üstgeçitte, Halkapınar Metro çıkışında ajitasyon koşuşmaları eşliğinde işçi ve emekçilere ulaştırıldı. BDSP’nin “Yaşasın 1 Mayıs! Özgürlük, devrim, sosyalizm!” ve “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a” şiarlı afişleri Buca, Alsancak, Bornova, Çiğli Merkez, Çiğli Güzeltepe, Aliağa Merkez ve Yeni Mahalle’de yaygın olarak kullanıldı.

Ege İşçi Birliği “Bir zincir yitirenler bir dünya kazanacak! Sömürü zincirini kırmak için 1 Mayıs’a” şiarlı afişlerini Buca, Bornova, Alsancak, Çiğli, Menemen ve Aliağa’ya taşıyarak 1 Mayıs çağrısı yaptı.

DGB Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe kampüsü etrafı, Üçkuyular Meydanı ve Bornova Metro ve Ege Üniversitesi civarına astığı, “Yaşasın 1 Mayıs! Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm” şiarlı afişleriyle 1 Mayıs çağrısını gençliğe taşıdı.

İzmir 1 Mayıs programı

İzmir’de DİSK, KESK, TMMOB, TTB, İzmir Barosu ve TÜRK-İŞ’ten oluşan tertip komitesinin çağrısıyla gerçekleşen kurumlar toplantısıyla 1 Mayıs programı netleşti. Tertip Komitesi başvurunun yapıldığını ifade ederek, belirlediği toplanma yer/saatlerinin yanı sıra yürüyüş kollarını kurumlarla paylaştı.

Cumhuriyet Meydanı, Liman, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Basmane’de Saat:10.00 itibariyle toplanılacak ve 11.00’da kollardan yürüyüş başlayacak. Gündoğdu Meydanı’nda tüm kolların alana girmesiyle 1 Mayıs programı başlayacak. Ardından Moğollar konseri gerçekleşecek.

1 Mayıs yürüyüşe Basmane kolundan katılacak olan BDSP, 1 Mayıs günü 10.30’da Basmane Kültür Park 9 Eylül Kapısında buluşma çağrısı yaptı.

Kızıl Bayrak/İzmir