Bahçeli “beka” mitilini İstanbul’a attı!

Mitili 23 Haziran seçimi öncesi İstanbul’a atacağını söyleyen Devlet Bahçeli ‘mitili İstanbul’a attığı’ ilk günde yine “beka” söylemine sarıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Haziran 2019
  • 14:54

Önceki seçim sonuçlarını açıktan gasp eden YSK 23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanacağını ifade ettikten sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mitili İstanbul’a atacağını söylemişti. Bu sözünü bugün yine “beka” söylemiyle yaşama geçiren Bahçeli, İmamoğlu’nu Selahattin Demirtaş’a övgüler dizmekle suçladı.

MHP'nin 5 seçim stratejisi

İstanbul seçiminin yerel seçimden öte ‘tarihi bir nitelik’ taşıdığına vurgu yapan Bahçeli 5 seçim stratejisini tekrarladı.

Birinci sırada ‘Cumhur ittifakının’ etle tırnak olduğunu ifade eden Bahçeli, MHP’yi AKP’den farklı bir dil kullanmaması gerektiği konusunda uyardı.

İkinci olarak “oylar sahibine teslim edilecek” stratejisini açıklarken, kendisi değilse eğer, onu dinleyen herkesi en hafifinden bunak yerine koyuyor. “İstanbul’un iradesi elinden alınırsa, Türkiye’nin iradesi zehirlenir” diyen Bahçeli ya 23 Haziran’da seçimin neden tekrarlanacağını unutmuş olmalı ya da herkesin unuttuğunu düşünüyor.

Üçüncü olarak “FETÖ” ve PKK bağlantılılar 23 Haziran’da belli olacak diyerek aslında bir tehdit gönderdi. “Cumhur İttifakı’na oy vermeyenler hapse girecek” demekle eş anlamlı bir tehdit savurdu.

Dördüncü olarak da S-400 işinin bitmiş olduğunu söyledi. Sadece Cumhur İttifakı’nın tırnağı Bahçeli değil, ittifakın eti olan AKP şefi de aynı şeyi söylüyor: “Bu iş bitmiştir.” Ama kısa bir süre önce ABD’nin reddettiği ‘S-400 konusunda ortak çalışma önerileri’, bittiği söylenen işte ne anlama geldiği hatırlanmıyor. Hatırlansa çözümsüzlükten kaynaklı saçmalamalar akla gelecek. Hatırlanmıyor değil de hatırlanmadığına duyulan güvenden kaynaklı bu “yiğitlikler!”

Bahçeli beşinci stratejisinde YSK’yı korumaya çalışıyor. YSK kararlarına saygılılarmış. CHP’nin YSK4ya çete demesini, adaleti engelleme olarak değerlendiriyor Bahçeli. 23 Haziran’da cumhur ittifakı kazanarak “beka” korunacakmış. Kimlerin bekası korunacak? Yanıtı herkes biliyor: AKP-MHP dinci-gerici koalisyonun bekası korunacak.

H. Ortakçı