Erdoğan’a göre yerel seçimler “Türkiye’nin beka sorunu”

Erdoğan Antalya’da yaptığı konuşmasında yerel seçimleri “Türkiye’nin beka sorunu” olarak tanımlayarak “terör ve dış güçler” demagojisini sürdürdü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Ocak 2019
  • 10:34

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken seçimleri kendi gerici iktidarını perçinlemek için her türlü yöntemi devreye koyan AKP iktidarının şefi Erdoğan, Antalya’da yaptığı konuşmasında yerel seçimleri “beka sorunu” olarak lanse etti.

AKP Antalya İl Başkanlığı’nın dün (27 Ocak) Cam Piramit Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği yemekte konuşan Erdoğan Antalya’ya büyük hizmetler verdikleri güzellemeleri ile bir kez daha oy istedi.

Yerel seçimleri kaybetmekten ölesiye korkan Erdoğan, “terör” ve “FETÖ” demagojileri eşliğinde yerel seçimleri “Türkiye’nin beka sorunu” olarak lanse ederek bir anlamda kendi siyasal çizgileri için bu sürecin ne anlama geldiğini itiraf etmiş oldu.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: “Bölücü örgütün siyasi uzantıları ve Pensilvanya tarafından desteklenen karşı bloğun, vatan gibi, beka gibi Türkiye'nin istiklal ve istikbali gibi hiç bir hedefi hiçbir hassasiyeti yoktur. Bunların yegane hedefi AK Parti'ye çelme takmak, Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarının öcünü almaktır. Kendilerine ne ad verirlerse versinler içinde Kandil'in, Pensilvanya'nın ülkemize husumeti aşikar tüm çevrelerin olduğu böylesi bir ittifakın yerli ve milli olması mümkün değildir. Nitekim geçenlerde bir CHP'li yönetici, 'Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır' diyerek, dillerinin altındaki baklayı çıkarmıştır. Bölücü örgütün uzantılarına koltuk değnekliği yapmayı millilik olarak gören bir zihniyet ülkemize, milletimize sadece yıkım, baskı, zulüm ve gözyaşı getirecektir. Milletle, milletin değerleriyle kavgalı bir anlayıştan zaten başka bir şey de beklenemez.”

AKP’nin özellikle yeni oy kullanacak gençleri hedef alacağını ise “Bilhassa bu sene ilk defa sandığa gidecek gençlerimize ulaşacak projeler geliştirmenizi, onları asla ihmal etmemenizi istiyorum” sözleriyle ortaya koydu.