Ankara’da “Sansür yasasına” karşı eylem

Sosyal Medya ve Dezenformasyon Yasası’na karşı basın örgütleri bugün Ankara’da basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Haziran 2022
  • 15:00

Sosyal Medya ve Dezenformasyon Yasası’na karşı basın örgütleri bugün Ankara’da basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saat 13.00’da Ulus Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemi ÇGD, Disk Basın İş, Ekonomi Muhabirleri Der, Gazeteciler Cemiyeti, Haber Sen, Parlamento Muhabirleri Der, T. Foto Muhabirleri Der, TGC, T. Gazetecileri Konfederasyonu, TGS ve Haber Kameramanları Der örgütledi.

Basın örgütleri adına yapılan açıklamada yasanın topluma neler getirdiği dile getirilerek şunlar ifade edildi:

Sanmayın ki bizler dezenformasyonu önemsemiyoruz. Ancak bunun yolu hapis cezası değildir. Bu yasa yargıda karmaşa ve keyfilik yaratacaktır. Yasada yazılı basının kapısına kilit vuracak maddeler var. Bu yasa temel insan haklarına, haberleşme ve basın özgürlüğüne aykırıdır. Anayasa ile güvence altına alınan haklarımıza aykırıdır. Bu nedenle gazetecilerin değil, tüm toplumun özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Bu yasa tüm toplumu yazmaktan, eleştirmekten alıkoyacaktır. Bu yasa ile otosansürü hayata geçirmeye yöneliktir. Seçimlere bir yıl kala bu yasanın gündeme getirilmesi manidardır. Bu hapis cezaları toplumu yıldırmak için verilmiştir.

Basın örgütleri olarak muhatap alınması gerektiğinin belirtildiği açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

Çok soru sorduk ama bize hiç yanıt vermediler. Bugün basın örgütlerinin gücünü göstermek için buradayız. Tünelden önceki son çıkıştayız. Bu yasada hiçbir kesimin özgürlüğü yok, korkutma, hapse atma var. Haftalardır gazetecileri dışlayarak bir yasa çıkaramayacaklarını söyledik. Ama bize yokmuşuz gibi davrandılar. Bu baskı ve saldırıya karşı bugün burada bu dayanışma resmini ortaya çıkardılar. Bu yasa geri çekilsin diyoruz

Açıklamada “Özgür basın susturulamaz”, “Sansüre hayır”, “Haberleşme hakkı susturulamaz”, “Özgür basın, özgür toplum”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara