Ankara’da Büyük Aile Hekimliği Mitingi

Aile hekimliği çalışanları, sağlık emekçilerini haksız ve hukuksuz kesintilerle karşı karşıya bırakacak olan “yönetmelik taslağının” geri çekilmesi için Ankara’da miting düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Ekim 2024
  • 20:30

Aile hekimliği çalışanları “yönetmelik taslağının” geri çekilmesi için Ankara’da miting düzenledi.  

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmelik Taslağı’na ilişkin miting düzenleyen 30’a yakın meslek örgütü Anıtpark’ta bir araya geldi. Mitingde konuşan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, yönetmelik taslağının amacının aile hekimlerinin ve aile hekimliği ebe ve hemşirelerinin meslek onuruyla oynamak, emeğini sömürmek ve ücretleri formüller sayesinde kırpmak olduğunu söyledi. 

Söz konusu taslağın aynı zamanda toplum sağlığını da tehdit ettiğini ifade eden Dr. Derya Mengücük şöyle devam etti:

“Sağlık ve nitelikli sağlık hizmetinin, toplum sağlığının tehlikeye atılmasına razı olmayacağız. Güvenli, insanca, güvenceli, adil ve hakkaniyetli çalışma koşulları için mücadele etmekten, ‘sağlıkta şiddet sona ersin’ demekten vazgeçmeyeceğiz.” 

Sağlık Bakanı’na, yetkililere, bürokratlara seslenen Dr. Derya Mengücük şöyle devam etti:

“Bilime, tıbba aykırı, haksız ve hukuksuz taslağınızı geri çekin! Hakkımızı da mesleğimizin onurunu da sonuna kadar savunacağız! Birlik ve dayanışmayla karşı durmaya devam edeceğiz. Yönetmeliği kabul etmeyeceğiz. Taslak geri çekilmediği takdirde, emeğimizden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğiz.”

Ardından, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir

Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimlerini puanlamaya çalışmasına tepki göstererek, Bakanlık yöneticilerini düşük puanlarla puanladı. Kandemir, son olarak şunları ifade etti:

“Biz sırça köşkler istemiyoruz. En temel hakkımız olan can güvenliğimizi ve mesleğimize yaraşır çalışma şartları istiyoruz. Hasta memnuniyetini istiyorsanız önce bunu yapın! Bu kadarını da yapamıyorsanız, taslaklarınızı da alın, o koltukları da boşaltın.”