Buca Belediyesi’ne grev kararı asıldı

DİSK Genel-İş ile SODEMSEN arasında 1 Temmuz itibariyle başlayan ve Buca Belediyesi işçilerini kapsayan TİS görüşmelerinde anlaşmazlık zaptı tutuldu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Ekim 2024
  • 15:00

DİSK Genel-İş ile SODEMSEN arasında 1 Temmuz itibariyle başlayan ve Buca Belediyesi işçilerini kapsayan TİS görüşmelerinde anlaşmazlık zaptı tutuldu. 

21 Ekim günü saat 10.00’da belediye binası önünde toplanan işçiler, coşkulu sloganlar ile grev kararını belediye binasına astılar. 

“Ya sözleşme masası ya grev halayı/Genel İş İzmir 5’nolu Şube” pankartının açıldığı eyleme sendikanın diğer şube yönetici ve temsilcileri de katılarak destek verdi. Belediye işçilerinin farklı noktalarda toplanarak meşalelerle yürüyerek geldiği eylem alanında “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda TİS süreci özetlenerek SODEMSEN’in yalancı TÜİK rakamlarının dahi altında zam dayatmasında bulunduğu belirtildi. Gerekçe olarak AKP’nin ülke yönetiminin, enflasyonun gösterilmesi teşhir edildi. Seçim süreçlerinde “Halkçı Belediyecilik” vurgusu yapanların, “AKP karşısında mevzi kaybetmemek için gece gündüz CHP için seçim çalışması yapan işçilere” hakkını vermediği ifade edildi. Belediye işçilerinin çok maaş aldığı propagandalarına inanılmaması gerektiği, 25 bin TL’ye çalıştıkları, yol ve yemek çıkartılınca neredeyse asgari ücret alındığı söylendi. Belediye Başkanına seslenilerek, SODEMSEN’i aradan çıkartarak masaya kendisinin oturması çağrısı yapıldı. 

12 Kasım’a kadar masada çözüm olmazsa greve çıkılacağı, Buca halkının yaşayacağı mağduriyetten işçilerin hakkını vermeyen belediyenin sorumlu olacağının altı çizildi. 

Konuşmaların ardından basın metni okundu ve grev kararı belediye binasının camına asıldı. Eylem halaylarla bitirildi. İşçilerden edindiğimiz bilgilere göre işveren masada yüzde 19 zam teklifiyle bulunuyor. Ayrıca işçilerin bu ay ki maaşları da henüz yatırılmamış durumda.

Bornova Belediyesi’ne geçtiğimiz cuma günü asılan ve 11 Kasım olarak belirlenen grev kararının ardından ikinci grev kararı da 12 Kasım’da uygulanmak üzere Buca Belediyesi’ne asılmış oldu. Önümüzdeki günlerde diğer belediyelerde de grev kararlarının asılması bekleniyor.

Kızıl Bayrak / İzmir