Aile hekimlerinden eylem kararı

Aile hekimleri vergide adalet için 21 Şubat’ta eyleme başlayacak.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Şubat 2024
  • 16:30

TTB Aile Hekimliği Kolu (AHEK) ile SES 21 Şubat 2024 tarihinden itibaren tüm ASM’lerde her çarşamba günü yapacakları eylemlerde vergi adaletini sağlamasını talep edecek.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)'nın 21 Şubat Çarşamba günü başlatacakları "Vergide adalet istiyoruz" eylemlerinin programını açıklamak için basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada, her çarşamba günü yurt çapında hizmet veren ASM'lerde, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan ASM çalışanlarından haksız ve adaletsiz bir şekilde yapılan yüzde 35-40'lara varan gelir vergisi kesintilerinden vazgeçmesini, vergi adaletini sağlamasını talep edileceği belirtildi

Online yapılan açıklama öncesinde ilk söz AHEK Başkanı Dr. Emrah Kırımlı'ya verildi.

Dr. Emrah Kırımlı'nın ardından söz alan TTB Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı da İliç’te yaşanan katliama vurgu yaptı.  

SES Eş Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın da konuşarak 21'inde başlayan eylem için diğer sendikalarında bu talep etrafında birleşeceğine inandığını ifade etti.

SES MYK üyesi Eylem Kaya Eroğlu da söz aldığı toplantıda açıklamayı AHEK Sekreteri Dr. Sibel Uyan okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yıllardır birçok açıklama, eylem-etkinlik, miting ve iş bırakma gibi mücadele yöntemleri ile dile getirdiğimiz taleplerimiz yanında dönemsel olarak ‘Vergide adalet’ başlığında düzenlemeler yapılıncaya kadar kesintisiz mücadele yürüteceğiz. ASM çalışanlarından haksız ve adaletsiz bir şekilde kesilen vergi uygulamasından vazgeçilene dek, kesintilerin yıl içinde sabit kalması ve vergi kesinti oranının en fazla yüzde 15 ile sınırlanması talebiyle, 21 Şubat 2024 tarihinden itibaren tüm ASM'lerde her çarşamba günü süresiz eylemleri başlatıyoruz. ‘Aile Sağlığı Çalışanları Vergide Adalet İstiyor!’ sloganının yazılı olduğu pankart ya da dövizlerle her çarşamba günü yurt çapında hizmet veren ASM'lerde; Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan ASM çalışanlarından haksız ve adaletsiz bir şekilde yapılan yüzde 35-40'lara varan gelir vergisi kesintilerinden vazgeçmesini, vergi adaletini sağlamasını talep edeceğiz. 21 Şubat 2024 Çarşamba günü başlayacak ve talebimiz karşılanana dek sürecek eylemlerimize ve ASM'lerde çalışan tüm emekçilere halkımızın destek olacağına inanıyoruz.”