Ankara Katliamı’nın 7. yılında açıklamalar

Ankara Gar Katliamı’nın 7. yılında yaşamını yitirenleri anmak ve katliama tepki olarak açıklamalar yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2022
  • 19:05

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 7. yılında sendikalar ve kitle örgütleri açıklamalar yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, dava avukatları, 10 Ekim-Der- DİSK- KESK- TMMOB- TTB- TDB ortak yazılı açıklama yaptı.        

İHD İstanbul Şubesi’nin yaptığı açıklamada katliamın devlet gözetiminde gerçekleştirildiği vurgulanarak şöyle devam edildi:

“İnsan hakları, emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak; 7. yılında, katliamda kaybettiklerimizi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ve bir kez daha verdiğimiz sözü yineliyoruz;

Tüm suçlular yargı önünde hesap verinceye, adalet sağlanıncaya kadar bu davanın peşini bırakmayacağız!”

10 Ekim Ankara Gar Katliamı davası avukatları yaptıkları açıklama ile şunları dedi:

“2015 yılında yapılan katliamların Türkiye siyasi ve toplumsal hayatı üzerindeki etkileri aradan geçen 7 yıla rağmen hala tartışıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi, “Ülke tarihinin belki de en karanlık dönemlerinden biri olan o süreç aydınlanmadıkça da tartışılmaya devam edileceğini biliyoruz. Zira 2015 haziran kasım ayları arasında yaşananların failleri yargılanmadan, Türkiye’de yeni katliamların ve katliamlara yol açan siyasi iklimin önlenemeyeceğini 7 yıldır söylüyoruz. Dolayısıyla gerçek faillerin ortaya çıkarılması için 2015 yılında yaşanan katliamlara ilişkin kim ne biliyorsa üstü kapalı konuşmayı bırakıp, mahkemelere ve savcılıklara bildikleri her şeyi anlatmak zorundadır. 10 Ekim katliamının aydınlatılmasının demokratik bir Türkiye için ne kadar önemli ve zorunlu olduğunun bilincinde olan herkesi bundan sonra da aynı kararlılıkla davamıza sahip çıkmaya, mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz.  Failleri tanıyoruz, katillerin peşindeyiz”

***

10 Ekim Barış Derneği (10 Ekim-Der), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından yapılan ortak açıklamada da katliam ve sonrası süreç anlatıldıktan sonra şu işfadeler kullanıldı:

“Bizler bu hafızanın barış politikasından yana yeniden kurulması için mücadele edeceğiz. Hiçbir canımızın hatırasına halel gelmesine, 10 Ekim Katliamı’nın unutulmasına müsaade etmeyeceğiz. Birçok yerde 10 Ekim şehitlerinin adının yaşatıldığı mekanların arttığını görüyoruz. Bunların çoğalması, katliamı gerçekleştirmek isteyenlerin karanlığına en güzel yanıt olmaktadır. Evet, bizler IŞİD karanlığına, siyasi ikbalini oraya bağlayanlara teslim olmadık, olmayacağız.

Öte yandan insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak 10 Ekim Ankara Katliamı Davası devam ediyor.

Bu dava gerçek sorumlular yargılanana kadar devam edecektir. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak!”