AKP ve MHP’lilerden saldırılar

Seçim gününde İstanbul’un Fatih, Pendik ve Sarıgazi’de saldırılar yaşandı. Konya’da ise TKP’li müşahitler tehdit edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Mayıs 2023
  • 20:20

İstanbul’un Fatih, Pendik ve Sarıgazi ilçelerinde seçim sandıklarında tekil saldırılar yaşandı, Konya’da ise TKP’li müşahitler tehdit edildi.

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Neslişah İmam Hatip Ortaokulu’nda AKP’li müşahitler, Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesine saldırdı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin AKP’li olduğunu söyleyen TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Fatih’te bir arkadaşımız sandığa iki kişi girmeye çalışan AKP’lileri engelledi. Tutanak tutturduk. Sonra arkadaşımıza saldırı oldu ama istediklerini yapamadılar. Saldırı, darp hiç fark etmez, sizin hilelerinize izin vermeyeceğiz.”

Konya’da TKP’lilere tehdit

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Konya Lisesi’nde MHP Konya 1. Sıra Milletvekili adayı Mustafa Kalaycı oy kullanmaya geldiği esnada yanında MHP ve Ülkü Ocakları rozetleri bulunan kişilere uyarıda bulunuldu.

Uyarının ardından MHP’liler hakaretler savurdu. soL’da yer alan habere göre TKP’li müşahitler de duruma müdahil oldu. Ülkü Ocakları ve MHP üyesi olduğunu söyleyen kişiler müşahitlerin üzerine yürüdü ve tehditte bulundu. Olay esnasında çevrede olan polisler duruma müdahale etmedi. Olay çevredekilerin araya girmesiyle son buldu. Konuyla ilgili tutanak tutuldu.

Sarıgazi’de Yeşil Sol Partili’lere saldırı

İstanbul Yenidoğan Safa İlköğretim Okulu’nda AKP’liler Yeşil Sol Partililere saldırdı.

Direnişteyiz.org’da yer alan habere göre, engelli bir kişinin akrabasıyla birlikte oy kullanmasını isteyenlere AKP’liler saldırdı, oy kullanmasını engellemeye çalıştı. Görüntüleri ulaştıran görevli avukat da tehdit edildi. AKP’liler Yeşil Sol Parti görevlilerinin okul binasından çıkmasına müsaade etmedi. Çıkmak isteyen YSP görevlilerine AKP’liler saldırdı.

Pendik Anadolu Lisesinde de MHP milletvekili ve korumaları seçmenlere saldırdı.