AKP şefi: “Normalleşme ile tüm sektörlerin önünü açtık”

AKP şefi Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda baroları, LGBTİ’leri hedef aldı, “normalleşme” ile sermayeye sundukları hizmete işaret etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Haziran 2020
  • 22:03

AKP-MHP iktidarının “normalleşme” adımları eşliğinde salgın tehdidi devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre koronavirüs yayılmaya devam ederken, AKP şefi Tayyip Erdoğan bugün kabine toplantısının ardından sürece dair açıklamalarda bulundu.

Salgın temel gündemiyle toplandıklarını öne süren T. Erdoğan, sermayeye sundukları kısa çalışma ödeneği desteğini 1 ay daha sürdüreceklerini belirtti. AKP şefi, sözde işten çıkarma yasağıyla işten atmalara ve “iş fesih desteği” adı altındaki sefalet dayatmasına da devam edileceğini açıkladı.

“Normalleşme takvimi çerçevesinde birkaç alan dışında tüm sektörlerde hizmet ve üretimin önünü açtık” diyen T. Erdoğan, “normalleşme” politikalarının esasına da işaret etti. Ekonominin toparlanma sürecinde olduğunu savunan AKP şefi, işsizliğe, açlığa ve sefalete mahkum ettikleri milyonlarca kişinin yaşamını ve geleceğini umursamadıklarını ortaya koydu.

Meslek örgütleri, barolar hedefte

“Biz ülkemiz, milletimiz için çalışıyoruz, önümüzü kesmeye çalışıyorlar” yalanlarını sürdüren Erdoğan, baroları hedef almaktan geri durmadı. “Çoklu baro” yasasını yarın meclise sunacaklarını söyleyen AKP şefi, saldırının tüm meslek örgütlerini kapsayacağını şöyle dile getirdi:

“Meslek örgütleri, genellikle barolarla ilgili yapmayı planladığımız reformlar konusunda bunu yaşıyoruz. Barolar başta olmak üzere bunların sağlıksız yapıları, faşizan uygulamalara varan sorunlar üretebiliyor. Bu yanlışı düzeltmek için gereken adımlar atmak yürütme olarak bizim, yasama olarak Meclis'in görevidir. Bunun için çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Daha demokratik, daha çoğulcul bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar.”

AKP şefi Onur Haftası dolayısıyla LGBTİ’leri resmen hedef göstererek “Tüm milletimi Rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere karşı dikkatli tavır almaya davet ediyorum. Birileri manevi değerlerimize saldırıyor. İnsanlık tarihi boyunca hep lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirerek özellikle genç dimağları zehirlemenin peşindeler” ifadelerini kullandı.