Akademisyenleri hedef almak için “1071 imza”

Akademisyenlerle ilgili AYM’nin ifade özgürlüğü kararını hedef alan dinci-faşist gericilik, sahte, çalıntı imzalarla hamle yapmaya çabalıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Temmuz 2019
  • 12:32

Sermaye devletinin yürüttüğü kirli savaşı ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisiyle eleştirdikleri için soruşturmalar, hapis cezaları ve saldırılara maruz kalan akademisyenler hakkında AYM’nin aldığı ‘ifade özgürlüğünün ihlali’ kararı sonrası dinci-faşist gericilik boş durmuyor.

Kararın hemen ardından yandaş medyanın tamamı ve burjuva medyanın çoğunluğunda AYM ve akademisyenler hedef alınmıştı. Bunun sonrasında AYM kararına karşı akademiden de gericilik ve hedef gösterme sesleri yükseltilmeye çalışılıyor. Lakin bunda bile dinci-faşizmin sahtekarlıkları ayyuka çıkıyor.

Sahte, çalıntı imzalarla “AYM terörüne karşı” bildiri

Öncelikle üniversite yönetimleri AYM kararına karşı bir bildiri metni yayınlarken, bu üniversiteler Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi olmuştu. Bu metnin aynısı “1071 imza” diye gerici kışkırtmayla bugün tekrar gündeme getirilerek AYM kararı hedef alındı. Fakat imzaların sahipleri, bildiriyi imzalamadıkları, isimlerinin çalındığı yönünde açıklamalar yapmaya başladı.

İlk olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Mehmet Şerif Eskin, imzasının kendisinden habersiz kullanıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu.

Bildiriyi tüm üniversiteye gönderdiği belirtilen İstanbul Aydın Üniversitesi’nden bir akademisyenin de imzasının kendisinden habersiz kullanıldığı ortaya çıktı. Prof. Ercan Eyüboğlu da kendisinden habersiz adının imzalara dahil edildiğini belirtti.

Bunların dışında kalan 1069 kişilik listede Fatih Bayram isminin de iki kere kullanıldığı göze çarptı.

“Terörle mücadele” demagojisiyle hazırlanan ve AYM kararına karşı hazırlanan bildiriyi açıklayan üniversite yönetimlerinden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin ise daha önce gerçekleştirdiği bir kongre ile ilgili YÖK tarafından hakkında inceleme başlatılmıştı. Üniversite tarafından Tayland’da düzenlenen kongrenin katılımcılarının tamamına yakınının Türkiye’den olması tartışmalı bulunmuştu.