476. F Oturması:

"Feridun Kurt serbest bırakılsın!"

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu 476. F Oturması'nda hasta tutsak Feridun Kurt'un serbest bırakılmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Mayıs 2021
  • 15:46

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu sosyal medyadan gerçekleştirdiği 476. F Oturması’nda hasta tutsak Feridun Kurt’un serbest bırakılmasını istedi.

Saat 13.30’da yayınlanan videoda basın metnini komisyondan Mehmet Acettin okudu.

Pandemi sürecinde hapishanelerde yaşanan hak gasplarına ve salgına karşı önlem alınmamasına dikkat çeken Acettin, tecride karşı süren dönüşümlü açlık grevine değinerek duyarlılık çağrısı yaptı.

Acettin Bolu F Tipi hapishanesinde tutulan Feridun Kurt hakkında şunları söyledi:

“Feridun Kurt kuyruk sokumundaki kırığın yanlış kaynaması sonucu yürüyemez hale gelmiştir. İleri derecede bel fıtığı, eklemlerde kireçlenme, kaslarda iltihaplanma, yüksek tansiyon, astım ve kolesterol hastalıklarıyla da mücadele eden Feridun Kurt, arkadaşlarının yardımı olmadan günlük işlerini yapamamakta, görüşe bile çıkamamaktadır. 1995 yılından bu yana sürekli ilaç kullanan, durumu kötüleştiğinde sağlık ocağına götürülüp ağrı kesici iğne yapılıp geri getirilen Kurt’un, giderek ilerleyen hastalıklarının tedavisi için cezasının ertelenmesi talebine ise savcılık her defasında red cevabı vermektedir.

Yaptığımız telefon görüşmesinde kardeşi, ağabeyinin tutuklandığı ilk günden bu yana tedavi edilmediğini, ameliyat edilmesi gerekirken sadece ilaç tedavisi verildiğini, hapishane koşullarında hastalıklarının hızla ağırlaştığını belirttikten sonra, ‘ağabeyimin hasta olduğunu devlet de biliyor. Tedavi etmiyorlarsa, bıraksınlar biz tedavi ettirelim’ demiştir.”

Feridun Kurt ve tüm hasta mahpusların tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Acettin “Hasta tutsakların pandemi koşulları da gözetilerek derhal serbest bırakılmaları sağlanarak sağlık ve yaşam haklarının korunması gerektiğini hatırlatıyor, yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Kızıl Bayrak / İstanbul