Üniversitelerimizdeki faşist kuşatmaya yeni halka: "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri" genelgesi…

Faşist genelgelerinizi büyüyen öfkemiz ve mücadelemizle parçalayacağız!

Üniversiteli gençliğe çağrımızdır: Gelin haklarımıza, özgürlüğümüze ve geleceğimize göz koyan bu çürümüş düzene karşı örgütlü mücadeleyi yükseltelim!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 12 Ağustos 2022
  • 09:10

Toplumsal mücadelenin patlak vermesinden korkan sermaye devleti, üniversitelerde verilen gençlik mücadelesinin önüne geçebilmek adına yeni bir saldırıyı hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın birlikte hazırladığı, gençliğe ve gençlik mücadelesine yönelik yeni bir dizi saldırı içeren "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri" başlıklı genelge 81 ilin valisine uygulanmak üzere gönderildi.

Bakanlıklar tarafından 81 ile gönderilen genelge, üniversitelerde haklarına sahip çıkan ve mücadele eden öğrencileri hedef alan bir dizi uygulamayı içeriyor.

Genelgeye göre; üniversite girişlerinde X-ray cihazlarının sayıları artırılacak, kapı dedektörleri ve güvenlik kamera sistemleri yaygınlaştırılacak. Haklarına, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkan ilerici-devrimci öğrencilerin stant açma/broşür dağıtma vb. faaliyetlerine müsaade edilmeyecek. "Terör” demadojisi ile ilerici-devrimci öğrenciler üniversitelerden izole edilmeye çalışılacak. Genelgede ilerici kol-kulüp faaliyetlerine de izin verilmeyeceği, barınma konusu başta olmak üzere üniversitede yaşanan sorunlara dair sosyal medya üzerinden paylaşım yapan öğrenciler hakkında işlemler yapılacağı yer alıyor.

Bu genelge ile sermaye devletinin neyi hedeflediği açıktır. Her geçen gün derinleşen sosyal, siyasal ve ekonomik krizlerin faturasından gençlik de payına düşeni fazlasıyla almaktadır. Gençlik, yakıcı bir şekilde barınma, beslenme, ulaşım vb. sorunlar yaşamakta, ticari eğitim saldırılarına maruz kalmakta, işsizlik ve geleceksizlik kaygısı ile boğuşmakta ve bunalıma sürüklenmektedir. Sermaye devleti, tüm bunlardan kaynaklı öfkesi her geçen gün büyüyen ve içerisinde önemli mücadele potansiyelleri taşıyan gençlik kesimlerine aba altından sopa göstermekte, ilerici-devrimci gençliğe yönelik ise baskı ve yıldırma politikalarına hız vermektedir.

Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu aciz çaba nafiledir! Geleceği çalınan, özgürlüğü ve hakları ellerinden alınan gençliğin içinde barındırdığı mücadele ateşi gün geçtikçe harlanıyor. Ne keyfi yasak ve baskı politikalarına geçit vereceğiz ne de üniversitelerimizi gerici-faşist AKP-MHP iktidarına teslim edeceğiz!

Üniversiteli gençliğe çağrımızdır: Gelin haklarımıza, özgürlüğümüze ve geleceğimize göz koyan bu çürümüş düzene karşı örgütlü mücadeleyi yükseltelim!

Baskılar bizi yıldıramaz!

Devrimci faaliyet engellenemez!

Devrimci Gençlik Birliği

Ağustos 2022