Katledilişinin 10. yılında komünist devrimci Alaattin Karadağ İstanbul’da gençlik tarafından anıldı. Anmada ilk olarak devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anıldı. Sınıfın ve devrimin partisi şehitleri anlatıldı.
Alaattin Karadağ’ın ölümsüzleştiği an anlatıldı. Yoldaşın bir dava ve parti insanı olması vurgulandı. Devrimci yaşamı boyunca partisine ve davasına kusursuz bir bağlılık sergileyen, devrimciliği ve mücadele etmeyi nefes alıp vermek gibi özümseyen Alaattin Karadağ’ın bu topraklarda işçi sınıfının ve onun onurlu davasının temsilcisi ve taşıyıcısı olduğunu vurgulayan anma konuşmasında Alaattinler’in, Habipler’in, Haticeler’in, Ümitler’in ve Sinanlar’ın devrim mücadelesi çağrısına yanıt vermenin tarihsel bir sorumluluk olduğu tartışıldı.
Bugün milyonlarca işçi ve emekçiyi ezen, sömüren kapitalist barbarlık sisteminin yıkılması için mücadele vermenin “insan olmanın” biricik koşulu sayıldığına değinildi. Alaattin yoldaşın yaşamın her anında ve her yönüyle; insan ilişkilerinden, ev yaşamına, pratik faaliyetinden, devrimci ilkelere sahip çıkışına ve militanlığına yani onun parti ve dava insanı olmasına dönük yapılan konuşmalar yapıldı.