İstanbul Üniversitesi’nde Filistin eylemi!

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Filistin halkı ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 19 Ekim 2023
  • 15:00

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Filistin halkı ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi. "Nehirden denize özgür Filistin!" şiarlı pankart açan öğrenciler merkez kampüste bir araya geldi. Yürüyüşe başlamadan önce esnaf yemekhane, merkez yemekhane ve Edebiyat Fakültesi'nde yapılan konuşmalarla öğrenciler eyleme çağrıldı.

Saat 12.00'de Merkez Kampüs içerisinden yürüyüşe geçen öğrenciler Beyazıt Ana Kapıya kadar ajitasyon ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Ana Kapıya gelindiğinde ise basın metni okundu. 

Eylemde okunan basın açıklamasında şunlar ifade edildi: 

"İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak Siyonist saldırganlığın ve işgalin karşısında Filistin halkının haklı direnişinin yanındayız. Buradan, Beyazıt'tan Filistin halkının haklı direnişini selamlıyoruz. 

Öğrenci gençlik hareketi tarihi boyunca Filistin direnişiyle güçlü bağlara sahip olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de üniversitenin kalbi Filistin halkıyla beraber atıyor. Denizlerin Mahirlerin İboların özelde Siyonizm’e genelde emperyalizme karşı verdikleri mücadeleyi anımsıyor ve sahipleniyoruz. 

Tüm bunlarla birlikte Türkiye hükümetinin ve sermayesinin Siyonizm’le olan askeri, diplomatik, ekonomik ve akademik ilişkilerini göz ardı eden herhangi bir tutumun riyakarca bir tutum olduğunu, Filistin halkıyla yan yana olamayacağını söylemek ihtiyacı hissediyoruz. Günlerdir süren Siyonist saldırganlığa karşı Saray iktidarının tek yaptığı şey hamaset dolu açıklamalar ve tutarsız değerlendirmelerdir. Filistin halkının yanında olmak için öncelikle Siyonizm’le süren her türlü ilişkinin sona erdirilmesi gerekmektedir. 

Sesimizin, sözümüz ulaştığı herkesi, başta üniversite öğrencilerini Filistin direnişinin yanında olmaya çağırıyoruz."

Basın açıklaması boyunca "Filistin halkı yalnız değildir!", "Yaşasın halkların kardeşliği!", "Katil İsrail Filistin'den defol!", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol!" ve "Emperyalistler İşbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!" sloganları atıldı. 

Kızıl Bayrak / İstanbul