Ankara’da İsrail protestosu

Ankara’da emek ve meslek örgütleri Siyonist İsrail’in Filistin’e dönük saldırılarını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Ekim 2023
  • 16:00

Ankara’da emek ve meslek örgütleri Siyonist İsrail’in Filistin’e dönük saldırılarını protesto etmek amacıyla bugün saat 12.30’da Kızılay Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. DİSK, KESK, ATO, TMMOB ve ADO’nun örgütlediği eylemde öncelikle basın açıklaması okundu. KESK dönem sözcüsü tarafından okunan metinde şunlar ifade edildi:

Dünya sustukça İsrail saldırılarını arttırıyor. Batı Şeria ve Kudüs’te savaş ve soykırım suçları işlemeye devam ediyor. Ancak bu süreç bugün başlamadı. İsrail Filistin’in tarım arazilerine, evlerine ve işyerlerine hukuksuzca el koyarak ve buna karşı koyan direnişçilere de saldırarak her türlü katliamı yapmıştır” 

Açıklamanın devamında, emperyalistlerin bu katliamlara arka çıktığı belirtilerek “İsrail her defasında emperyalistlerce mağdur olarak gösterilmekte ve para da dahil olmak üzere her türlü desteği görmektedir. İsrail hiçbir savaş kurallarına uymayacak şekilde hastaneye bomba attı” denildi. Açıklama “Bu ülkenin üreten elleri, Ortadoğu’da daha fazla kan akmaması, savaş politikalarının son bulması için Filistin halkının yanında olmaya devam edecek. Ortadoğu savaşla değil, barışla değişecek” sözleri ile bitirildi. 

Ardından KESK Eşbaşkanı ve TTB Eşbaşkanı konuşma yaptı. KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan yaptığı konuşmada “Bu saldırı Türkiye coğrafyasının dört bir yanında lanetlendi. Bu saldırının gerçek failleri uluslararası savaş mahkemesinde yargılanmalıdır. Çatışma ve savaş politikalarından beslenen bir iktidar var. Saldırıların olduğu günlerde meclisten savaş tezkeresi geçti. İçerde ve dışarda savaşa hayır diyoruz” dedi. 

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise yaptığı konuşmada “Birkaç gün önce İsrail savunma bakanı ‘insansı hayvanlar’ diyerek Filistin’i insandan tamamen arındırmaktan bahsetti. Bu aslında burada soykırım yapılacağının bir itirafıydı. Ve yaşanan bu süreç 75 yıldır adım adım ilerleyen bir savaşın nihayete erdirilmesi çabasıdır. Ancak bu yalnızca İsrail-Filistin üzerinden değil Ortadoğu’da bu hedefler devam ediyor. Bunun için hep beraber bütün bu işgalci tutuma karşı yüksek sesle karşı çıkmamız gerekiyor. İsrail’de de bu suçlara karşı duruşlar var. Yahudi aydınlar da bu savaşa karşı çıkıyor” dedi. 

Kızıl Bayrak / Ankara