Haklarımız ve geleceğimiz için Newroz ateşini harlayalım!

Haklarımıza, geleceğimize, özgürlüğümüze yönelik saldırıların bu denli yoğunlaştığı bugünlerde isyan ateşini harlayalım, mücadeleyi büyütelim!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 21 Mart 2021
  • 10:20

Devrimci baharın isyan günü Newroz, özgürlüğe çağrının meşalesi olmaya devam ediyor.

Halka zulmeden, baharın coşkusunun karşısında koyu karanlığı dayatan zalim Dehak’a karşı ayağa kalktı Demirci Kawa. Ayağa kalktı ve sordu sömürülmenin, ezilmenin, horlanmanın hesabını. Yalnız değildi elbet. İnsan eti yiyen zalime karşı dağlara sığınmış yoksul köylüler vardı arkasında. Birleştirdikleri gün ellerini, yıktılar sarayları. İşte o zaman geldi bahar.

İnsan olmanın karşı koymakla, direnmekle eş anlamlı olduğu günlerden geçiyoruz. Zalimler yine saraylarında, dalkavukları etraflarında… Medya emrinde, ilan ediyor: Benim gibi düşünmeyen herkes terörist! “Eşitlik ve özgürlük istiyoruz” diyen Kürtler, “İnsanca yaşamak ve çalışmak istiyoruz” diyen işçiler, “Yaşamak istiyoruz” diyen kadınlar, “Aşağı bakmıyoruz” diyen öğrenciler, “Geçinemiyoruz” diyen köylüler...

Saraya ve saraylarda yaşayanlara ise ne yoksulluk ulaşıyor ne açlık ne de hastalık. Bizlerde tablo tam tersi. Pandemiyle birlikte tüm bu sorunlar çığ gibi büyüdü omuzlarımızda. Ailelerimiz, kan emici asalaklar doysun diye ölümle burun buruna çalıştı. Ne kadar çok çalıştılarsa o kadar da yoksullaştılar. Bizler eğitimden uzak kaldık, birçoğumuz daha bu yaşlarda katıldı sömürü çarklarının arasına.

Saraylara savaş, kulübelere barış!

Şimdi Demirci Kawa’nın asırlar öncesinde yükselttiği çığlığa ses vermenin tam zamanıdır. Kürt halkının en meşru taleplerini kanla boğmak isteyen, kendi sefil çıkarları için halkları birbirine düşüren, işçilere, emekçilere, gençlere, kadınlara yoksulluk, baskı ve zorbalıktan başka bir şey sunamayan dinci-faşist iktidara karşı yan yana gelelim, örgütlenelim.

Haklarımıza, geleceğimize, özgürlüğümüze yönelik saldırıların bu denli yoğunlaştığı bugünlerde isyan ateşini harlayalım, mücadeleyi büyütelim!

Newroz piroz be!

Newroz kutlu olsun!

Devrimci Liseliler Birliği