DGB: Rosa’dan Karl’a kızıl bayrak ellerimizde!

Devrimci Gençlik Birliği Berlin’de LLL yürüyüşüne dönük polis saldırısına dair açıklama yaptı ve RJ’lilerin de içinde olduğu gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 14 Ocak 2024
  • 17:35

Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht'in ölümsüzlüğünün 105., Vladimir'in Lenin'in ölümsüzlüğünün 100. Yılın da Berlin’de gerçekleştirilen LLL eylemine faşist Alman polisi saldırdı. Aralarında RJ’den yoldaşlarımızın da olduğu dokuz kişi gözaltına alındı.

Büyük bir coşku ile başlayan LLL yürüyüşünde faşist Alman polisi, kortejde Siyonist saldırılara karşı direnen Filistin halkının selamlanmasına tahammül göstermedi. Filistin bayraklarını bahane eden faşist polisler eylem kortejine saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Polisler tarafından işkence ile gözaltına alınan RJ’li yoldaşlarımızda yaralandı!

Alman sermaye devletinin bu saldırısı kuşkusuz boşa değildir! Alman sermaye devleti, Siyonist işgalci İsrail’in Filistin halkına dönük soykırım saldırısını ilk günden bu yana desteklemektedir. Alman sermaye devleti, silah tekelleri eli ile Siyonist İsrail’e bomba, silah ve milyonlarca dolarlık askeri teçhizat sağlamaktadır. Filistin’den Ukrayna’ya mazlum halkların kanı elindedir! Filistin’e dönük saldırılar başladığından bu yana Filistin Halkı ile dayanışma gösteren herkese dizginsiz bir devlet terörü uygulamaktadır. Mazlum Filistin halkına dönük işlenen suçları, yasaklar ve bu saldırılar ile gizleyebileceklerini sanmaktadırlar. Oysa dünya halkları Avrupa’dan Asya’ya dünyanın her yerinde Siyonist İsrail’e karşı sokaklara çıkmış, Filistin halkı ile dayanışmayı yükseltmişlerdir.

Emperyalist, Siyonist saldırılara karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Emperyalistlerin halklara karşı işledikleri suçların hesabını sormaya devam edeceğiz.

Alman sermaye devleti bundan yüz beş yıl önce iki komünist, Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht yoldaşların kanına elini buladı. Bugün ise Ortadoğu’dan Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya halkların kanını akıtıyor! Bütün bunlar karşısında Rosa ve Karl’dan aldığımız mücadele bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz!

Devrimci Gençlik Birliği

14 Ocak 2024