RJ’nin 5. Genel Kurulu gerçekleşti

Revolutionärer Jugendbund (Avrupa DGB), Almanya’nın Wuppertal kentinde 5. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 30 Ekim 2019
  • 09:54

Revolutionärer Jugendbund (RJ-Avrupa DGB) 5. Genel Kurulu’nu Wuppertal kentinde Wuppertal, Essen, Bochum, Dortmund, Bielefeld, Siegen, Gummersbach, Köln, Mainz ve Berlin’den gelen delegeler ile gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında RJ’nin en üst organı olarak Genel Kurul’un niteliği ve işlevi özetlendi. Ardından sırayla Bielefeld, Ruhr bölgesi, Dortmund, Mainz ve Berlin yerel çalışmalarının geçmiş dönemdeki tablosu sunuldu. Sunumlarda 1 Mayıs, 8 Mart, Fridays for Future (FFF) deneyimleri temel yönleriyle ele alındı. Ayrıca bazı yereller, faşist grupların artan eylemleri ve buna karşı yürütülen faaliyet deneyimlerini aktardılar. Yerellerin sunumlarından yola çıkılarak yaşanan deneyimlerin sonuçları özetlendi ve geleceğe yönelik kararlar alındı.

En yoğun ve kapsamlı tartışılan gündem, FFF hareketi oldu. Somutta yerellerin yaşadığı olumlu ve olumsuz deneyimler ışığında gelecekte harekete hangi taktiksel yöntemlerle yaklaşılacağı tartışıldı ve hedefler belirlendi. FFF hareketini sol grupların önemsemedikleri ve alanın düzen partilerine terk edildiği vurgulandı. Küçük-burjuva ağırlıklı bir hareket olmasına rağmen gençliğin öfkesinin düzeni hedef alan bir yöne kanalize edilebileceği ve daha bugünden devrimci grupların yokluğuna rağmen öğrencilerin düzen sınırlarını aşan eylemlere başvurduğu tartışıldı/aktarıldı. Gerici güçlerin her zaman hareketi sınırlamaya çalışacakları ve devrimci güçleri hareketten uzak tutmak için her türlü yönteme başvuracakları değerlendirilerek, bunlara karşı hangi yöntemler ile mücadele edileceği üzerinde duruldu.

Bir diğer temel başlık olarak gençlik kampı değerlendirildi. RJ’nin ideolojik eğitim ihtiyacını karşılamak için gençlik kamplarını eğitim ağırlıklı kamplara dönüştürme kararı alındı. Bu bağlamda politik bir gençlik örgütünün neden güçlü bir ideolojik alt yapıya sahip olması gerektiği kapsamlı bir şekilde tartışmaya konu edildi.

Ardından yayın gündemi konuşuldu. Facebook ve Instagram’ın nasıl daha verimli kullanılacağı tartışıldı ve gelecekte site kurulması kararlaştırıldı.

Son olarak Engels anması için RJ’nin girişimiyle kurulan platformdaki yeni gelişmeler aktarıldı. Ayrıca gelecek meclis toplantısının ocak ayında LLL yürüyüşünden önce Berlin’de yapılması kararlaştırıldı.

Kızıl Bayrak / Wuppertal