LSG Sky Chefs’te eylemler devam ediyor!

Frankfurt’ta Lufthansa bünyesindeki LSG Sky Chefs’te çalışan işçiler, gasp edilmeye çalışılan hakları için bugün de firmanın ana işletmesinin önünde eylemdeydi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 06 Haziran 2019
  • 21:07

Lufthansa’nın uçaklara yemek üreten ve kendi bünyesinde yer alan LSG firmasını satacağını açıklamasının ardından, buna yönelik tepkiler gittikçe artıyor.

Dün ver.di’nin çağrısıyla Lufthansa merkezinin önünde bir araya gelen işçiler, toplanan 4.300 imzayı Lufthansa yetkililerine teslim etmişlerdi.

ver.di bugün de LSG’nin ana işletmesinin önünde bir eylem organize etti. Saat 12.00’de başlayan eyleme, öğlen vardiyasına başlayan ve sabah vardiyasından paydos eden işçiler katılım gösterdiler. İşçilerin gelişmeler karşısında oldukça tedirgin oldukları gözlenirken, girip çıkan işçiler kısa da olsa eylem yerine uğrayıp gelişmeler hakkında bilgi aldılar. Eyleme Berlin, Stuttgart, Köln, Hannover, Düsseldorf, Alzey gibi kentlerden gelen işçiler de katıldılar.

Eyleme SPD’nin Hessen Eyalet Başkanı ile aynı zamanda Die Linke’nin fraksiyon temsilcisi de olan bir milletvekili de katıldı. SPD’li Başkan, işçilerin taleplerinde ve tepkilerinde haklı olduğunu belirterek, bu meseleyle ilgilenmeye devam edeceğini belirtti. Eyleme gelmeden önce Lufthansa yetkilileriyle bir görüşme yaptığını fakat içeriği üzerine bilgi veremeyeceğini ifade etti.

Die Linke milletvekili de işçilerin eylemini ve taleplerini haklı bulduklarını, desteklediklerini, yıllarca fedakârca ve zor koşullarda çalışan işçilerin kolayca kapı önüne konamayacağını, Lufthansa’nın aldığı kararın kabul edilemez olduğunu belirtti. LSG işçisinin sadece kendisi için değil, hakları gasp edilen ve haksızlığa uğrayan tüm çalışanlar için de direndiğini sözlerine ekleyen temsilci, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Bugünkü eyleme BİR-KAR çalışanları da destek verdiler ve işçilerle sohbet ederek süreç üzerine bilgi alışverişinde bulundular.

Lufthansa 24 Haziran’da yapılacak işyeri toplantısında firmanın geleceğiyle ilgili planını resmen açıklayacak. Bu toplantıda ya firmayı sattıklarını ilan edecekler ya da satılacak haberleriyle iyice tedirgin ettikleri işçileri birçok kazanılmış hakkından vazgeçirmenin koşullarını yaratacaklar.

Kızıl Bayrak / Frankfurt