Kapitalizm işçi, emekçiler için sömürü ve ölüm demektir. Hindistan'da bir işçi kadının açlık, susuzluk ve aşırı sıcaklar nedeniyle Muzafferpur kentindeki tren istasyonunda hayatını kaybetmesi de kapitalizmin cinayetlerinden biri olarak kayda geçti.
Euronews’te yer alan görüntülerde annesinin ölümünün farkında olmayan iki yaşındaki küçük çocuğun da annesini uyandırmaya çalışması cinayetin dramatik bir sonucu.
Hindistan’da 25 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ulaşım askıya alındı, iş yerleri kepenk kapattı ve üretim durdu. İş için bulundukları eyaletlerden çalışmak için metropollere giden işçilerin evlerine geri dönmesi oldukça zorlu. Trende yer bulamayan yüz binlerce işçi yürüyerek evlerine ulaşmaya çalışıyor.
Bihar eyaletine bağlı Muzafferpur kentindeki tren istasyonunda iki yaşındaki bir çocuk, açlık nedeniyle hayatını kaybeden annesini uyandırmaya çalışıyor.
Yerel medyada yer alan haberlere göre hayatını kaybeden Arbina Hatun isimli anne 23 yaşındaydı.
Oğluyla beraber Gucarat eyaletinin Ahmedabad kentinden hareketle Kaithar kentindeki kız kardeşine gidiyordu.
Hindistan basını ve insan hakları aktivistleri, Başbakan Narendra Modi hükümete sert tepki gösterdi ve göçmen işçileri 'ölüme terk etmekle' suçladı.
Hükümetse kadının zaten hasta olduğunu ve bir rahatsızlığı nedeniyle öldüğünü öne sürdü.
Çalışmak için bulundu eyaletten göçen işçilerin çoğunun su alacak paraları dahi bulunmuyor.
Hindistan'da 'kaderine terk edilen' göçmen işçilerin yürüyerek gerçekleştirdikleri binlerce kilometrelik yolculuklar sırasında şu ana kadar 9 kişi yaşamını yitirdi.