İran İsrail’in katliamlarına karşılık verdi

1 Ekim akşamı 200 balistik füze ile saldırı gerçekleştiren İran Mossad üssünü, "Hatzrim" ve "Nevatim" hava üslerini, radarları ve Siyonist tankların toplanma merkezlerini hedef aldığını açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 02 Ekim 2024
  • 12:21

Soykırım savaşını Gazze’den Lübnan’a taşıyan Netanyahu başkanlığındaki Siyonist savaş çetesi, son haftalarda gemi iyice azıya aldı. ABD emperyalizminin savaş uçakları ve bombalarıyla donatılan ve sürekli takviye edilen işgalci İsrail savaş aygıtı Gazze, Güney Lübnan, Beyrut, Şam ve Yemen’e bomba yağdırıyor. Batılı emperyalistlerin desteği, Birleşmiş Milletler’in utanç verici etkisizliği, Arap Birliği’nin sefil sessizliği, İslam Birliği Teşkilatı’nın soykırım savaşını rezil bir umursamazlıkla izlemesi, Siyonist cellat takımını zıvanadan çıkardı. 

İsrail’in bu sınır tanımaz vahşetine, cephenin ön saflarında savaşan Filistin ve Lübnan direniş hareketleri karşı dururken, Yemen’deki Husiler ve Irak’taki direnişçiler İsrail hedeflerini vurmaya çalışarak destek oluyorlar. Siyonist savaş makinesinin ABD ile birlikte Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı katletmesinden sonra Lübnan’a kara saldırısı gündeme getirildi. İsrail küstahlığının bu noktaya varmasına rağmen İran’ın neden karşılık vermediği tartışmaları yayıldı. Siyonist propaganda aygıtı ve onun hizmetindekiler “İran ABD ile anlaşacak. Direniş Ekseni’ni satacak, İsrail istediği yeri işgal edecek” algısını yaymaya başladılar. 

Asparagas ve spekülasyonların zirve yaptığı günlerde İran, İsrail’i hedef alan balistik füze saldırısı gerçekleştirdi. 1 Ekim akşamı 200 balistik füze ile saldırı gerçekleştiren İran Mossad üssünü, "Hatzrim" ve "Nevatim" hava üslerini, radarları ve Siyonist tankların toplanma merkezlerini hedef aldığını açıkladı. Saldırıyı düzenleyen İran Devrim Muhafızları, füzelerin %90’ının hedefine ulaştığını iddia etti. Siyonist rejim ise ABD’nin yardımı ile füzelerin hedeflerine ulaşmasının engellendiği yalanını servis etti. Oysa yayınlan videolar pek çok füzenin hedefine ulaştığını gösterdi. %90 oranı abartılı olsa da yayınlanan görüntüler ABD-İsrail savunma sistemlerinin bu defa çok da işe yaramadığını kanıtlar nitelikteydi. Saldırıdan dolayı tüm İsrail’de alarm verilmesi, milyonlarca kişinin sığınaklara koşması, füzeleri önleme konusundaki başarısızlığın bir diğer kanıtıdır.

Pezeşkiyan, ABD ve Batı bizi aldattı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, saldırıdan saatler önce yaptığı açıklamada, Haniye suikastına yanıt vermemeleri durumunda Gazze’de ateşkes olacağını vaat eden ABD ve Batı’nın kendilerini aldattığını söyledi. Bu tutumun yeni suçlar işlemek için İsrail’i cesaretlendirdiğini söyleyen Pezeşkiyan’ın açıklaması, bir saldırı sinyali olarak değerlendirilmişti. 

Nitekim açıklamadan saatler sonra saldırı gerçekleştirildi. Tahran yönetimi, saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın İsrail tarafından öldürülmesine karşılık gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırının hacmi, savaştan kaçınmak isteyen Tahran yönetiminin, gerektiğinde ABD-İsrail küstahlığına karşılık vermekten kaçınmayacağını birkez daha gösterdi.

İranlı askeri liderler: İsrail yeni hatalar yaparsa altyapısını tamamen yok ederiz

İran saldırısının ardından yeraltında bir sığınakta toplanan Netanyahu başkanlığındaki soykırımcı çete, İran’ı tehdit etti. Saldırıya dair açıklama yapan çetenin başı Netanyahu, İran’ın ağır bir bedel ödeyeceği tehdidinde bulundu. 

"Gerçek Vaat 2" adı verilen saldırının düzenlendiği gece ortak açıklama yapan İranlı askeri liderler Siyonist rejimi sert bir şekilde uyardı. Ortak açıklamaya katılan İran Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Abdul Rahim Musavi, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ve Savunma Bakanı Tuğgeneral Aziz Nasır Zadeh, İran’ın çok sabrettiğini ancak bunun uygun bir seçenek olmadığını gördüğünü ilan ettiler. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İsrail'in 3 ana hava üssü hedef alındı. Hasan Nasrallah'a saldırının başlangıç noktası Hatzerim Hava Üssü, stratejik radarlar ve tank merkezi, F 35 ve Mossad karargahı, Gazze çevresindeki personel taşıyıcılar ve askerlerin bulunduğu Nevatim Hava Üssü hedef alındı” bilgisini veren Muhammed Bakıri devamında şu ifadeleri kullandı: “Delirmiş İsrail'i, ABD ve Avrupa zapt etmez ve ülkemizin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne yönelik saldırıda bulunursa, bu gece düzenlediğimiz operasyonun birkaç katı fazlasıyla cevap verir ve tüm altyapıları hedef alınır.”

Abdul Rahim Musavi ise şu uyarıda bulundu: 

“Eğer Siyonistler ilave hatalar yaparlarsa, bu durumda onların altyapılarını yok etme kararı alabiliriz.”

Aziz Nasir Zadeh ise şunları söyledi: 

“İşgalci rejim operasyona yanıt verirse daha şiddetli bir darbe alacak ve İran İsrail’e daha büyük füze dalgaları fırlatacaktır.”

Cumhurbaşkanı dahil diğer üst düzey İranlı yetkililer de benzer tonda uyarılarda bulundu. Yansıyan haberlere göre, İran Devrim Muhafızları tarafından gerçekleştirilen saldırı İran’daki tüm siyasi güçler tarafından desteklendi. 

ABD emperyalizmi ile ortak mesai yapan Tel Aviv’deki soykırımcı çetenin vereceği karşılık, çatışmaların seyri üzerinde etkili olacak. Zira İran askeri liderlerinin verdiği mesajlar, İsrail saldırılarına artık anında yanıt verileceği izlenimi veriyor.