Hizbullah, İsrail ordusunun üssünü vurdu

Hizbullah soykırımcı siyonist ordunun üssünü kamikaze İHA’larla vurdu.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 14 Ekim 2024
  • 08:00

Soykırımcı siyonist savaş aygıtı Pazar günü (13 Ekim) Gazze’de yine hastane ve mülteci kampını bombalayarak yeni bir katliam daha gerçekleştirdi. Güney Lübnan ve başkent Beyrut’u da hedef alan İsrail sivil halka karşı savaşını en vahşi biçimde sürdürüyor. 

Pazar akşamı (13 Ekim) Hizbullah’ın kamikaze İHA’larla düzenlediği saldırıda, işgalci ordunun “seçkin birliği” kabul edilen “Golani Tugayı”nın Hayfa'nın güneyindeki Binyamina'da bulunan eğitim kampı vuruldu. Saldırı, İsrail’in radar sistemlerine takılmadan hedefine ulaşan bir İHA filosu ile bildirildi. Radar sistemlerini meşgul etmek için onlarca füze fırlatan Hizbullah, aralarında yüksek rütbeli subaylarında bulunduğu onlarca işgalci askerinin bulunduğu binayı hedef aldı. İsrail kaynaklarına göre dört asker öldü 67’si ise yalandı. Hizbullah’tan yapılan açıklamada, bu saldırının "Hayber" operasyonlar serisi çerçevesinde, "Hizmetindeyim ey Nasrallah" çağrısıyla ve özellikle İsrail'in El Nuveyri ve El Basta'ya yönelik saldırılarına ve Lübnan'ın başkenti Beyrut ile diğer bölgelerde işgalcilerin gerçekleştirdiği katliamlara yanıt olarak gerçekleştirildiği teyit edildi. Açıklamada, “Direniş İsrail düşmanını caydırmak için üzerine düşen görevi yapmaktan çekinmeyecek, Gazze’yi desteklemeye, Lübnan’ı ve halkını savunmaya devam edecektir” ifadeleri de yer aldı. Al Mayadeen kanalının haberine göre Hizbullah operasyonlar merkezi, saldırıyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacak. 

*** 

Çağrı cihazları ve telsizler patlatılarak gerçekleştirilen sınır aşan terör saldırısı ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a varana kadar bazı liderlerin katledilmesi emperyalist/siyonist saldırganların daha da küstahlaşmasına neden olmuş, Lübnan’ı işgal saldırısını ilan etmişlerdi. 2 bin 300’den fazla sivilin katledilmesine neden olan saldırıların ardından Lübnan direnişinin çökertildiği sanılıyordu. Emperyalist/siyonist cephe Lübnan’ı Hizbullah’ı yok sayan bir şekilde dizayn etmekten söz etmeye başladı. Soykırım çetesinin şefi Netanyahu yeni topraklar işgal edeceklerini ilan eden haritalarla dolaşırken, yeni bir Ortadoğu oluşturmaktan söz etmeye başladı. 

İşgalci ordunun gizli tutulan, sivil yerleşimler içinde kamufle edilen bir tugayının vurulması, “Hizbullah bitti” iddialarının sahteliğini gözler önüne serdi. İşgalci ordunun on gündür Lübnan topraklarını işgal etme girişimleri direnişçiler tarafından püskürtülürken, İsrail’deki askeri hedeflere yönelik saldırılar da arttı. Hem daha uzun menzilli hem daha etkili füzeler kullanan direnişçilerin son saldırısı, İsrail’in vahşi katliamlar yapabildiğini ama direniş karşısında acze düştüğünü bir kez daha teyit etti. Siyonist rejimin ABD başta olmak üzere bütün batılı emperyalistler tarafından her alanda desteklenmesine rağmen bu sonucu değiştirmeyi başaramadı.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, son açıklamasında “direniş bitti” diyenlere hitap ederek, “O kadar acele etmeyin. Savaş daha yeni başladı” demişti. Soykırımcı çeteye indirilen bu darbe, Naim Kasım’ın sözlerini doğrular niteliktedir. Saldırıdan saatler sonra İsrail savaş uçakları Gazze’de yine sivilleri bombalayarak katliamlar serisine yenisini ekledi. Görünen o ki, soykırımcı çete, her yere saldırarak direnişten yediği darbenin yarattığı histeriyi dindirmeye çalışıyor.