İstanbul’da Dolmabahçe’de Filistin’le dayanışma eylemi…

“Filistin direnişi kazanacak, soykırımcı İsrail ve suç ortakları yenilecek!”

Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla Taksim AKM önünde toplanan kitle Dolmabahçe’ye yürüyüş yaptı. İsrail’in saldırılarının birinci yıl dönümü vesilesiyle yapılan eylemde Filistin ve Lübnan halkıyla dayanışma gösterildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Ekim 2024
  • 18:15

Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla Taksim AKM önünde toplanan kitle Dolmabahçe’ye yürüyüş yaptı. İsrail’in saldırılarının birinci yıl dönümü vesilesiyle yapılan eylemde Filistin ve Lübnan halkıyla dayanışma gösterildi. 

“Filistin direnişi kazanacak! Soykırımcı İsrail ve suç ortakları yenilecek!” ortak pankartın arkasında diğer pankartlar sıralandı. BDSP eyleme “Emperyalizm, Siyonizm yenilecek! Direnen halklar kazanacak!” pankartı ile katıldı. DGB’nin de bileşeni olduğu Filistin Öğrenci Dayanışması ise eyleme “Yaşasın öğrenci intifadası” yazılı pankart ile katıldı. Çok sayıda parti ve örgütün pankartlarıyla katıldığı eylemde Filistin bayraklarının yanı sıra FHKC bayrakları ve Filistin davasında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları da taşındı.

Sloganlar ve ajitasyon konuşmalarıyla yapılan yürüyüş boyunca Filistin ve Lübnan’da süren direniş aktarıldı. Almanya Konsolosluğu önüne gelindiğinde Almanya nezdinde emperyalist ülkelerin savaşa benzin döken tutumu teşhir edildi. Beşiktaş Stadyumu’na gelindiğinde ise FIFA ve FIBA’ya seslenilerek “İnsanlığa karşı görevinizi yerine getirin ve soykırımcı İsrail’i tüm spor müsabakalarından menedin!” denildi. Beşiktaş taraftarlarına da maçları boykot çağrısı yapıldı. Yürüyüş boyunca NATO’nun kapatılması ve İsrail’le tüm ilişkilerin kesilmesi talebi yükseltildi. 

Dolmabahçe’ye gelindiğinde ortak basın açıklaması Türkçe, İngilizce ve Arapça okundu. Açıklamada Filistin’de süren saldırılar aktarıldı ve şöyle devam edildi:

“Tüm bunlara karşılık Filistin halkının yanında durmanın bir onur olduğunu gören kurumlar ve bireyler olarak, Türkiye’nin işgal devletiyle kurduğu askeri, ticari, diplomatik tüm ilişkilerin kesilmesi için, işgal ve soykırımdan para kazanan şirketlerden hesap sorulması için yürüttüğümüz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Soykırımcı İsrail’i kınamak ve hamaset dolu nutuklar yetmez; bugün Filistin halkına verilebilecek en önemli destek:

-İsrail’le tüm askeri anlaşmaların feshedilmesi ve askeri ambargo uygulanması

-Serbest Ticaret Anlaşması’nın feshedilmesi ve tüm ticaret yollarının siyonist rejime kapatılması

-Diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesi

-İşgal devleti İsrail’deki tüm yatırımların geri çekilmesi ve işgal devletini tecrit etmekten geçiyor.

Filistin direnişinden aldığımız ilhamla, Filistin ‘nehirden denize özgür olana dek’ mücadelemize devam edeceğiz. Zafer Filistin halkının özgürlük Filistin toprağının olacaktır.”

Açıklamanın ardından yapılan konuşmada Filistin’de saldırılar son bulana dek mücadelenin süreceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul