Frankfurt’ta 1 Mayıs hazırlıkları

Frankfurt’ta sınıf devrimcileri çok yönlü 1 Mayıs faaliyetleri gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 18 Nisan 2022
  • 19:45

İki yıldan bu yana pandeminin gölgesinde geçen 1 Mayıs, henüz tam anlamıyla geride bırakılmasa bile bu sene pandemi kaygısının nispeten azaldığı bir atmosferde kutlanabilecek.

1 Mayıs’a sayılı günler kalırken, sınıf devrimcileri de kendi cephelerinden, 1 Mayıs’ın sınıfsal ve devrimci özüne layık kutlanması için hazırlıklarını yoğunlaştırıyorlar. Afiş, bildiri ve çağrı gibi araçlarla emekçilere seslenme faaliyetini sürdürüyorlar.

Bu çerçevede, “Kapitalist sömürüye ve emperyalist saldırganlığa karşı 1 Mayıs’a!” şiarlı, TKİP imzalı afişler Frankfurt’un kimi emekçi mahalleleri ve Rüsselsheim’da yaygın olarak yapıldı. Bunun dışında, BİR-KAR İşçi Komisyonu adına hazırlanan, havaalanı, Gate Gourmet, Opel ve Lufthansa gibi işletmelerin işçilerine seslenen yerel bildirilerin de dağıtımı yapılıyor.

Yine TKİP Yurtdışı Örgütü imzalı, “Kapitalist sömürüye ve emperyalist savaşa karşı, 1 Mayıs’ta devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltelim!” başlıklı bildirilerin bölgedeki kimi işletmelerde dağıtılması planlanıyor.

Bu seneki 1 Mayıs’ı Ukrayna’da süren emperyalist savaş koşullarında karşılıyoruz. Sermayenin, işçi sınıfı içerisindeki kolu olan sendika bürokrasisi, sermaye hükümetinin silahlanma ve militarizmde gemi azıya almasına esaslı bir itirazda bulunmuyor. Aksine, sermayenin dümen suyundan giderek, işçi ve emekçileri onların kirli politikalarının destekçisi yapmak için elinden geleni yapıyor. Önümüzdeki 1 Mayıs’ı da hükümeti destekleme arenasına dönüştürmek istiyorlar.

O yüzden, emperyalist savaşa, kapitalist sömürüye ve ırkçılığa karşı bu seneki 1 Mayıs’a her zamankinden daha fazla emekçi taşımak ve özellikle emperyalist savaş üzerinden yaratılan zehirli havayı dağıtmak büyük bir önem taşıyor. Bu konuda ortaya konacak devrimci her çaba çok önemli, değerli ve belirleyici bir öneme sahiptir.

Frankfurt’tan sınıf devrimcileri