Sınıf devrimcilerinden 1 Mayıs faaliyetleri

Sınıf devrimcilerinin 1 Mayıs gündemli faaliyetleri devam ediyor…

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Nisan 2022
  • 22:30

Esenyurt’ta 1 Mayıs çağrısı

Esenyurt'ta 1 Mayıs çağrıları yoğun bir şekilde devam ediyor. Sınıf devrimcileri krizin faturasını emekçilere kesmek isteyen burjuvazi ve onun sınıf egemenliğine karşı "1 Mayıs'ta alanlara!" şiarıyla Esenyurt'un cadde ve sokaklarında afişler, bildiriler ve stickerler kullanmaya devam ediyor... 

Esenyurt Bulut Durağı, Bağlar Çeşme, Balıkyolu ve Doğan Araslı bulvarı boyunca "Emperyalist savaşa, baskıya ve sömürüye karşı 1 Mayıs'a!” ve “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın devrim ve sosyalizm!” şiarlı BDSP afişleri yapıldı. Yine Esenyurt Depo, Tabela, Kıraç ve Avcılar Yeşişkent Mahallesinde "Sömürüye, baskıya ve emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs’ta alanlara!" başlıklı bildiriler emekçilere ulaştırıldı. Doğan Araslı bulvarı boyunca ise BDSP imzalı 1 Mayıs stickerlerı yaygın bir şekilde kullanıldı.

Sarıgazi ve Ümraniye’de 1 Mayıs çalışmaları

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs yaklaşırken Sarıgazi ve Ümraniye’de de hazırlıklar sürüyor. “Emperyalist savaşa, baskıya, sömürüye karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” ve “Yaşasın Devrim ve Sosyalizm-BDSP!” şiarlı afişleri İMES, Dudullu, Samandıra ve Sarıgazi’de yapıldı.

Sarıgazi Cumartesi Pazar girişinde ise sınıf devrimcileri çağrı bildirilerini dağıttı. Kolluk kuvvetleri Pazar dağıtımına engel olmak istedi. Kısa süreli bir tartışmanın ardından dağıtım devam etti. İşçiler, emekçiler, gençler, kadınlar hayat pahalılığına, geleceksizliğe karşı mücadeleye, örgütlenmeye çağrıldı.  

Dağıtım ve afişleme çalışmaları boyunca onlarca emekçiyle sohbet edildi. Emekçiler artan zamlar ve geçim sıkıntısından bahsederken, gençler geleceğe dair bir umutlarının kalmadığını anlattı. İşçilerle sendikal mücadele ve sendikal bürokrasi üzerine konuşuldu.

Tekirdağ’da 1 Mayıs çağrıları sürüyor!

Sınıf devrimcileri Tekirdağ’da da 1 Mayıs çağrılarını sürdürüyor. “Sömürüye, baskıya, emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı ve BDSP imzalı bildiriler işçi servis noktalarında dağıtıldı. Dağıtım esnasında çekilen ajitasyon konuşmalarında “İçinde bulunduğumuz dar boğazdan kurtulmanın yolu mücadeleyi büyütmek ve 1 Mayıs’ta alanlarda yerimizi almaktan geçiyor” ifadesi kullanılarak, işçiler talepleriyle birlikte 1 Mayıs’ı sahiplenmeye çağrıldı.

Ayrıca BPSP imzalı "Faşist baskılara karşı 1 Mayıs'a!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Biji yek gulan!”, “Kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs'a!”, “Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı 1 Mayıs'a!" stickerları Kapalı, Çerkezköy ve Çorlu’ya yapıldı.   

Kızıl Bayrak / İstanbul-Trakya