Çin’de son 24 saatte koronavirüs vakasına rastlanmadı

Çin’de son 24 saat içerisinde koronavirüs vakası tespit edilmediği bildirildi. Ülkede resmi kayıt tutulmaya başlandığı tarihten itibaren bunun bir ilk olduğu söyleniyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 19 Mart 2020
  • 10:15

Koronavirüs birçok ülkede can almaya devam ederken ilk olarak görüldüğü Çin’de son 24 saat içerisinde vaka tespit edilmediği bildirildi. Ülkede resmi kayıt tutulmaya başlandığı tarihten itibaren bunun bir ilk olduğu söyleniyor.

Çin Sağlık Komisyonu bir önceki günden beri hiçbir vatandaşa hastalığın bulaşmadığını açıklasa da salgına ülke dışında yakalanan 34 Çin vatandaşının bulunduğu belirtildi. Bu kişilerin büyük çoğunluğunun İspanya ve İngiltere’den geldiği açıklandı.

Çinli yetkililer, artık öncelikli olarak ülke dışından gelenlerin taranmasına odaklanacaklarını belirtti.

Son verilere göre Çin’de korona virüse yakalananların sayısı ise 80 bin 928 olarak açıkladı, son 24 saatte sekiz kişinin ölmesiyle birlikte salgında ölenlerin sayısı 3 bin 245’e yükseldi.

İran kritik bir aşamada

Virüs salgınının ciddi oranlara ulaştığı bir diğer ülke ise İran. Salgınla ilgili açıklamalarda bulunan İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, koronavirüs salgınının 15 güne kadar kontrol altına alınmaması halinde çok ağır kayıplar vereceklerini belirtti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Reisi, İran’daki tıp üniversitelerinin rektörleriyle yaptığı video konferansta korona virüsüyle mücadeleye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Reisi, korona virüsüyle mücadele seferberliği kapsamında 22 milyon 500 bin kişinin sağlık taramasından geçirildiğini ve bunlardan 1 milyon 500 bin kişinin durumunun takip edildiğini dile getirdi.

İran’daki sürecin kritik bir evreye ulaştığını belirten Ali Rıza Reisi “Korona virüsünü 15 güne kadar kontrol altına alamazsak 2 ay daha ona karşı mücadele etmemiz gerekecek. Bu noktada çok ağır kayıplar veririz” dedi.

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1135’e yükseldiğini açıklamıştı.