Bielefeld’de ırkçılığa karşı platform hazırlıkları

Bielefeld’de Revolutionärer Jugendbund’un öncülüğünde ırkçılığa karşı mücadele platformu oluşturmak için gençler toplantılar gerçekleştiriyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 08 Temmuz 2020
  • 00:01

6 ve 13 Haziran’da Bielefeld’de iki büyük ırkçılık karşıtı yürüyüş düzenledikten sonra, Revolutionärer Jugendbund (RJ - Avrupa DGB) gençliğe örgütlenme çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine ikinci yürüyüşten bir hafta sonra, 50 gencin katılımıyla Bürgerpark alanında bir açık hava toplantısı gerçekleşmişti. Hedef gençliğin ırkçılığa karşı mücadelesini kalıcı hale getirmekti. 

İlk toplantıda, katılan gençler kendilerini tanıtmak için şahsi görüşlerini ve beklentilerini anlatmıştı. Kurulacak olan platformun nasıl olması gerektiğine dair tartışmalar ve ardından küçük gruplar halinde belli sorular üzerine fikir alışverişi yapılmıştı. Verimli geçen toplantının sonunda, yeni hazırlıklar için calışma grupları ve ortak bir iletişim bağı kurulmuştu. 

İki haftalık bir ön çalışmasından sonra, dün platformun ikinci toplantısı gerçekleşti. İlk önce ilkeler ve işleyiş için taslak hazırlamaya başlamış bulunan çalışma grubunun sonuçları sunuldu. Arkasından, geçmiş eylemleri gözden geçirerek eylemlerdeki tarz ve hedefler hakkında konuşuldu. Bir gencin “Polise de, ırkçılığa karşı tutum alması için çağrıda bulunmak” önerisi üzerine aydınlatıcı bir tartışma yürütüldü. Bugüne kadar henüz politik hayata katılmamış gençlerin diline ve anlayışına uygun bir şekilde, devlet ve polisin günümüz dünyasında ırkçılığı nasıl kullandığı hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi. 

Üçüncü önemli konu ise yeni bir yürüyüşün planlanmasıydı. Herkesin düşünceleri ve önerileri söylendikten sonra yürüyüş tarihi olarak 15 Ağustos belirlendi. Ayrıca 18 Temmuz’da gerçekleşecek olan toplantı için görev dağılımı yapıldı. O zamana kadar örgütün ismi, ilkeleri, maddi kayanakların organizasyonu ve gelecek eylemin başvurusu hazır olacak. 

Black Lives Matter hareketinin son günlerde durulmasına rağmen, Bielefeld’de koyulan hedef sayesinde gençlerin heyecanı azalmadı. 16-25 yas arası olan ve ilk defa örgütlenen gençler, artık yaşadıkları ırkçılığa karşı kararlı bir mücadele perspektifi bulmuş durumda. 

Kızıl Bayrak / Bielefeld