ABD’de polis şiddeti devam ediyor

ABD’de polis şiddeti devam ediyor, iki kişi daha polis tarafından öldürüldü.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 23 Ağustos 2020
  • 10:12

Geçtiğimiz aylarda George Floyd'un ABD'de polislerce boğazına basılarak katledilmesinin ardından “nefes alamıyorum”   eylemleri gerçekleşmişti. Polis terörüne karşı öfke dinmezken ABD'de yine bilindik manzaralar yaşanmaya devam ediyor.

4 Ağustos tarihinde Ramon Tmothy Lopez 6 dakika boyunca polis tarafından sıcak asfalta yüzünün bastırılmasının ardından hayatını kaybetti.

Cuma akşamı bir kişi daha polis tarafından vurularak katledildi. Louisiana eyaletinde dün 31 yaşındaki Trayford Pellerin Lafayette Departmanı'ndan görevli polisler tarafından vuruldu. Polisler Pellerin'in elinde bıçakla bir dükkâna girmeye çalıştığını iddia etti. Pellerin, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Amerika Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) polis terörünü kınayarak olayı “siyah insanlara karşı korkunç ve ölümcül polis şiddeti” olarak tanımladı. ACLU yöneticisi Alanah Odoms Hebert dün yaptığı açıklamada “Bir kez daha video görüntüleri gözlerimizin önünde vahşice öldürülen siyah bir insana karşı uygulanan polis şiddetinin korkunç ve ölümcül olayını yakaladı” dedi. “Trayford Pellerin bugün yaşıyor olabilirdi. Ailesinin yas tutması ve toplumun kederli olmasının aksine” diyen Hebert, polis terörü son bulmadıkça toplumda hiç kimsenin güvende olmadığını ifade etti.

Ailenin avukatı Ben Crump ise polisin tutumunu “pervasız” ve Pellerin'in ölümü ise “trajik” diyerek yorumladı. Crump, polislerin bir an önce görevden alınması gerektiğini belirtti.

6 dakika sıcak asfalta bastırılan Lopez hayatını kaybetti

Bir diğer polis terörü ABD'nin Arizona eyaletinde 4 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Phoenix kentinde 28 yaşındaki Ramon Timothy Lopez hırsızlık yaptığı iddia ediliyor. Polislerin saldırdığı Lopez'in 6 dakika boyunca vücudu ve kafası sıcak asfalta bastırıldığı videolar tepki çekti. Lopez olay esnasında fenalaşarak bayılırken kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.