Üç kentte 1 Mayıs çağrısı

Sınıf devrimcileri Ankara, İstanbul ve İzmir'de 1 Mayıs faaliyetlerine devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Nisan 2022
  • 08:00

Sınıf devrimcileri Ankara, İstanbul ve İzmir’de 1 Mayıs faaliyetleri ile işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor.

Ankara’da 1 Mayıs faaliyetinde gözaltı

Ankara Natoyolu’nda 1 Mayıs Afişi yapan iki sınıf devrimcisi gözaltına alındı.  İhbar üzerine geldiklerini belirten polisler keyfi şekilde yaptıkları kimlik kontrolünün ardından 1 Mayıs çalışması yürüten iki BDSP’liyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan sınıf devrimcilerinin Tuzluçayır Karakolu’na götürüldü. Gözaltına alınanlar karakolda para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Küçükçekmece’de 1 Mayıs faaliyeti

Küçükçekmece’de sınıf devrimcileri 1 Mayıs faaliyetlerini sürdürüyorlar. Emekçi mahallerine ve sanayi bölgelerine yapılan yaygın afiş çalışması ile işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağrılıyor.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın devrim ve sosyalizm!” ve “Emperyalist savaşa, baskıya ve sömürüye karşı 1 Mayıs’a!” şiarlı afişleri Şahintepe Mahallesi, İkitelli Atatürk Mahallesi, İkitelli organize sanayi bölgesi, Sefaköy Söğütlüçeşme Mahallesi, Sefaköy fabrikalar yolu, Bakırköy meydan ve İncirli Caddesi’ne yaygın olarak yapıldı.

İzmir'de 1 Mayıs çağrıları sürüyor

İzmir’de sınıf devrimcileri 1 Mayıs çağrılarını sürüyor.

1 Mayıs yaklaşırken güçlü bir 1 Mayıs’ı örmek için Çiğli Koop'da, Harmandalı ve Küçük Çiğli’de "Sömürüye, baskıya, emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs'ta alanlara!" şiarlı BDSP bildirileri işçi ve emekçilere ulaştırıldı. "Faşist baskılara karşı 1 Mayıs'a!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Biji yek gulan!”, “Kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs'a!”, “Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı 1 Mayıs'a!" stickerları yapıldı.

Ayrıca Harmandalı ve Küçük Çiğli’de "Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın devrim ve sosyalizm!", “Emperyalist savaşa, baskıya ve sömürüye karşı 1 Mayıs'a!" şiarlı afişler merkezi yerlerde servis duraklarında, otobüs duraklarında yaygın yapıldı.

Bildiri dağıtımı ve afiş yaparken emekçiler ile sohbet ederek 1 Mayıs'a çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara, İstanbul, İzmir