Türk Metal-MESS görüşmesi yarın devam edecek

"Masada bitirme telaşından başka bir şey yok"

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, bugün MESS ile gerçekleşen görüşmede 44 maddede anlaşma olduğunu, yarın görüşmenin devam edeceğini açıkladı. MİB, Türk Metal'in göstermelik grev söylemleriyle masada bitirme telaşıyla metal işçilerini sefalete mahkum etmeye çalıştığına dikkat çekti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Ocak 2022
  • 23:20

MESS-Türk Metal arasında uzlaşmazlıkla devam eden grup toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın da katılımıyla bugün görüşme gerçekleşti.

Görüşme öncesi MESS kapitalistlerinin sefalet zammına yeşil ışık yakan Türk Metal şefi, bugün gerçekleşen görüşmenin 23'te son bulduğunu duyurdu.

Daha önce uzlaşmaya varılamayan "parasal olmayan 44 madde ve yönetmelik" üzerine anlaştıklarını açıklayan Kavlak, görüşmeleri şöyle aktardı:

"MESS masaya getirdiği karşı tekliflerinin tamamını geri çekmiştir. Buna karşılık bizim taslağımızdaki 8 maddelik teklifimiz hala masadadır. Görüşmelere yarın saat 19.30’dan itibaren parasal maddeler üzerinden devam edilecektir."

Türk Metal şefi Kavlak'ın açıklaması, işçileri sefalete mahkum etmek için "elinden geleni ardına koymayacağı"nın ilanı oldu. Zira, MESS'in getirdiği tekliflere daha önce "yeşil ışık" yakan Kavlak, kendi tekliflerinin masada olduğunu söyleyerek MESS dayatmalarını onaylamaya hazır olduğu mesajını verdi.

MİB: Pevrul Kavlak, satışı yarına bıraktı!

Metal İşçileri Birliği, Türk Metal şefinin açıklamasını "Pevrul Kavlak satışı yarına bıraktı" başlığıyla yorumladı. "TM, sözde grev kararı aldı. Ancak ortada tarih yok! Masada bitirme telaşından başka bir şey göremiyoruz! Türk Metal'in tarihine bir satış daha ekleniyor." yorumu yapan MİB şunları dile getirdi:

"Masaya oturan Pevrul, masadan şimdilik kalktı. Yarın masaya tekrar oturacağını açıklayan Pevrul, MESS'in karşı teklifleri çektiğini söylüyor. TM’nin taslağının kendisi, metal işçisine sefaleti dayatırken, MESS'in karşı tekliflerini geri çekmesi yeterli mi oluyor?

Metal işçileri insanca yaşamaya yeten ücret zammı istiyor. %29 ve üzerine Mart 2022’de enflasyon zammı ile metal işçileri sefalete mahkûm edilmek isteniyor.

TM, sözde grev kararı aldı. Ancak ortada tarih yok! Masada bitirme telaşından başka bir şey göremiyoruz! Türk Metal'in tarihine bir satış daha ekleniyor.

Metal işçisi arkadaşlar, hazır olun. Pevrul, yine oyunlara başvuruyor. Enflasyon zammını diline dolamış, rakamları yüksek göstermeye çalışıyor. Ancak ilk 6 ay için %29’dan öteye bir şey demiyor.

Bu oyunu metal işçilerinin örgütlülüğü bozacaktır. Metal işçilerinin aldatmacalara, kandırmacalara karnı tok. Vakit kaybetmeden güvendiğimiz işçi arkadaşlarımızla yan yana gelelim. Taleplerimizi karşılamayanlara tepkimizi ortaya koyalım. Harekete geçelim."