TÜPRAŞ işçilerinden eylemlere devam kararı

TÜPRAŞ işçilerinin dört rafineride devam eden ek zam eylemleri, Petrol-İş Genel Merkezi’nin kararı ile bitirilmek istendi. İşçiler “Eylemi genel merkez başlatmadı ki bitirsin” diyerek mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Şubat 2023
  • 21:30

TÜPRAŞ işçilerinin dört rafineride süren ek zam eylemleri, Petrol-İş Genel Merkezi tarafından bitirilmek istendi. TÜPRAŞ işçileri, Genel Merkez’de alınan kararı kabul etmediklerini söyleyerek, eylemlere devam etmek için şubelerinin yanlarında durması gerektiğini belirtti.

Evrensel’de yer alan habere göre, İzmir Aliağa rafinerisinde vardiya giriş çıkışında Şube Mali Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklama işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. İşçiler, “Biz açıklamanın ne olacağını biliyoruz. Eyleme devam edeceğiz, yanımızda mısınız değil misiniz? Bunu söyleyin!” diyerek, önceki akşam toplantıdan çıkan karara güvenmediklerini, eyleme devam etmek istediklerini dile getirdi. İşçilerin tepkileri üzerine açıklama temsilcilik odasında yapıldı.

Sendikaya yönetimine tepki

Sendika Genel Merkezi’nde Batman, Kırıkkale, İzmir ve İzmit Şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda şirketle görüşüldüğünü aktaran Petrol-İş Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Coşkun Tiktaş şunları ifade etti:

“Genel müdürlükle yapılan görüşmede ‘bu dönem için bir şey yapamayacağız ama söz veriyoruz temmuz ayı maaşlarında tekrar iyileştirme yapacağız’ dendi. Dört şube başkanımız ve genel merkez ile yapılan görüşme sonucunda eylemleri bitirme kararı alındı.”

“Bu eylemi biz başlattık, biz bitireceğiz”

İşçiler ise, “Altı ay aç mı kalacağız, garantisi var mı? Protokol altına aldınız mı?” şeklinde tepki gösterdi. Genel merkez ve şube başkanları kararıyla eylemlerinin bitirilmeyeceğini söyleyen işçiler, “Biz bu eylemlere genel merkez kararıyla başlamadık, eylemi 4 bin 300 işçi başlattı. Siz bitiremezsiniz” diyerek, çalışmayacaklarını dile getirdi.

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde bakımcılar iş başı yapmazken, gece vardiyasından çıkan işçiler de temsilcilik binası önünde beklemeye devam ediyor. “Şube başkanı gelmeden çalışmaya başlamayacağız. Bu eylemi biz başlattık, biz bitireceğiz” diyen işçiler, eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.