TOMİS, SİNBO’da saldırıları protesto edecek

TOMİS, SİNBO’da sendikal örgütlenmeye yönelik saldırıları fabrika önünde yapacağı eylemle protesto edecek.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Ekim 2019
  • 15:05

Tüm Otomobil ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS), İstanbul Haramidere’de bulunan SİNBO fabrikasında sendikal örgütlenmeye yönelik saldırılar yaşandığını duyurdu.

Saldırı protesto etmek için yarın fabrika önünde eylem yapacağını bildiren sendika, tüm duyarlı kamuoyunu eyleme davet etti.

TOMİS’in eyleme çağrı için yaptığı açıklama şöyle:

Saldırılara karşı fabrika önünde olacağız...

SİNBO yönetimi sendikal örgütlenmeye saldırıyor! Saldırılara boyun eğmeyeceğiz!

Ağır çalışma koşulları, yasadışı uygulamalar, mobbing ve benzeri saldırıların yoğun olduğu SİNBO’da işçiler haklarını istediklerinde yönetimin baskı ve tehditleriyle karşı karşıya kalıyorlar.

SİNBO’nun Avcılar-Haramidere’de bulunan fabrikasında işçi maaşları düzenli yatırılmıyor. İşçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadığı için sıkça kazalar meydana geliyor, birkaç kişinin yapması gereken işler bir kişiye yaptırılıyor. Saymakla bitiremeyeceğimiz bir dizi sorun fabrikada yaşanıyor.

Karşı karşıya kaldıkları sorunları, yasadışı, kuralsız çalışma koşullarını, mobbingi sonlandırmak için hak talebinde bulunan işçiler işten atılıyor, tehdit ve baskıyla hak talepleri engelleniyor.

Fabrikadaki kuralsız ve yasadışı çalışma koşullarının son bulması için sendikamızla birlikte mücadele eden işçiler yönetim tarafından hedef haline getirilmiştir. Arkadaşlarımız Anayasa ile güvence altına alınmış sendika üyeliği haklarını kullandıkları için işten atılmışlardır. Aynı zamanda SİNBO yönetimi bütün işçileri sendika üyeliği konusunda tehdit eden konuşmalar gerçekleştirerek suç işlemeyi sürdürmektedir.

Sendikamızın üyesi SİNBO işçilerinin, sendika üyesi olmalarından kaynaklı işten atılmalarına sessiz kalmayacağız.

SİNBO yönetiminin sendikal örgütlenmeye karşı gerçekleştirdiği işten atma saldırısını, fabrikada uygulanan baskı ve kölelik koşullarını protesto edeceğimiz basın açıklamasına duyarlı kamuoyunu davet ediyoruz.

İşten atılanlar geri alınsın!

Kölelik çalışma koşulları sonlandırılsın!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

Basın açıklaması bilgileri:

Tarih: 04.10.2019 Cuma

Saat: 17.45

Yer: Fabrika önü (Cihangir Mh. Güvercin Cd. No:4 Haramidere Mevkii Avcılar-İstanbul)

-Fabrikaya gitmek için Haramidere sanayi Metrobüs durağında inmek gerekiyor. 17.20 de burada buluşarak fabrika önüne geçeceğiz.-

İletişim Tel: 0542 650 65 25

- Fabrikanın künyesi “Deima Elektromekanik Ürünleri İnşaat Spor Malzemeleri İmalat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi”dir.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS)

3 Ekim 2019