SML Etiket direnişi 22. gününde

SML Etiket işçilerinin direnişinin 22. gününde Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU), direnişçi işçilerle dayanışma içinde olduğunu ifade eden yazılı açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Şubat 2021
  • 11:45

SML Etiket’te sendikalaştıkları için işten çıkarılan DEV TEKSTİL üyesi kadın işçilerin direnişleri 22. gününde fabrika önünde sürüyor. Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU) SML Etiket direnişçileri ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden yazılı açıklama yaptı.

WFTU sendika düşmanlığını kınadı

WFTU, SML Etiket işçileri ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden açıklaması şöyle:

“Dünyanın dört bir yanında, 132 ülkeden 105 milyon işçinin temsilciliğini yapan, Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU) sendikal faaliyetleri nedeniyle işten atılan ve tehdit edilen SML Etiket işçilerini desteklemektedir.

SML Etiket Fabrikası yönetimi, DEV TEKSTİL ve diğer sendikanın üyelerini keyfi olarak işten atmıştır. SML yönetimi, müdürleri aracılığıyla işçileri tehdit etmekte ve fiziksel şiddet dahi uygulayarak sendikacıların işçileri bilinçlendirmesini önlemektedir.

Dünyanın militan sendikacılık hareketi sendikal özgürlüklere yönelik bu uygulamaları ve işçi hakları ihlallerini kınamaktadır. Bizler derhal işten atılan işçilerin işe geri alınmasını ve sendikal haklara saygı gösterilmesini talep etmekteyiz.”

‘WFTU dünyanın dört bir yanında işçilerin haklarını savunuyor’

“Türkiye’de tekstil sektöründe yerel işçilerin yanı sıra çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere Suriyeli mülteciler de çalışmaktadır. Çalışma koşulları çok kötü olmakla birlikte çalışma alanlarında sömürü sıklıkla kadın, çocuk ve erkek işçilere karşı fiziksel ve psikolojik şiddeti de içermektedir. 

WFTU üyeleri ve dostları dünyanın dört bir yanında işçilerin haklarını ve haklı taleplerini savunurken onlara yönelik tüm sömürü biçimlerine karşı mücadelesini güçlendirmeye de devam edecektir.” 

Direnişi triko işçisi, TÜM Bel-Sen Kağıthane İşyeri Temsilcisi ziyaret etti.

 

Kızıl Bayrak / İstanbul