SML Etiket’te direniş 30. gününde

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçileri fabrika önünde direnişlerini 30. gününde sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Mart 2021
  • 14:37

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçileri fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor. DEV TEKSTİL üyesi SML direnişçisi işçiler ve TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker direniş alanına geçmeden önce, 8 Mart'ta gerçekleştirilecek etkinliğin çağrısını yaptıkları bildirileri Bağcılar'da bulunan tekstil fabrikalarına dağıttılar.

Ardından fabrika önüne geçen direnişçiler, direnişin 30. gününde de tehditlere karşın fabrika önüne direniş çadırlarını kurdular.

SML Etiket direnişçileri, direnişin otuzuncu gününde hazırladıkları video ile direnişlerinin bütün baskı, saldırı ve sömürüye rağmen devam ettiğini söyleyerek dayanışmayı büyütme çağrısında bulundular. Otuzuncu gün videosunda direnişçiler şunları ifade ettiler:

“SML Etiket fabrikası önünde güvenceli ve sendikalı çalışmak için büyük bir direniş ateşi yaktık. 30 gündür yaktığımız bu direniş ateşi ile SML yönetimine korku saldık. İnsanca yaşamak ve çalışmak isteyen işçilerin sesi soluğu olduk. Taşeronlaşmaya, sömürüye, mobinge ve baskıya karşı işçi ve emekçilerin sesi olduk. Kar, kış, yağmur demeden kurduğumuz çadırla ve başlattığımız direnişle işçi ve emekçilerin çaresiz olmadığını kanıtladık. Yalnızca fabrika önünde değil SML etiketin üretim yaptığı her adresi direniş alanına çevirdik. Her türlü baskıya rağmen H&M, Zara, Decathlon, Talu Tekstil önüne direnişimizin taleplerini taşıdık. Salgın dönemini fırsata çeviren tüm patronlar gibi SML yönetimi de salgını fırsata çevirdi. Direniş çadırımızdan duyduğu korkuyla sendikamız Dev-Tekstil'in örgütlenme çağrısına engel olmak amacıyla fabrikanın etrafını çevirdi. Baskı ve zorbalığı arttırdı. Oda yetmedi sendikamız Anadolu yakası temsilcisi Gülnur Ertaş İnce'yi darp etmeye kadar işi vardırdı. Sendikal faaliyetimize engel olmak için polisle bizi yıldırmak istediler. Ama haklarımız ve geleceğimiz için mücadele kararlılığımızı bitiremediler. Bizi yıldıramadılar. Otuz günlük direnişimizde yalnızca SML etiketi işçilerine değil, sefalete ve sömürüye mahkum edilen tüm işçilere mücadele yolunu gösterdik. Direniş okulu ve dayanışma ziyaretleri ile mücadelemiz dayanışma ile güçlenen bir mevziye dönüştü. Otuz günlük direnişimizden aldığımız güçle keyfi işten atmalara karşı kararlılıkla direnmeye devam edeceğiz. Haklarımızdan ve geleceğimizden vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki direne direne kazanacağız!”

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçileri 30. gün mesajı yayınladılar ve şunları ifade ettiler:

"Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! 

Sendika düşmanlığına, keyfi işten atmalara, taşeronlaştırmaya hayır! Sendikalı ve güvenceli çalışmak istiyoruz." Diyerek 30 gündür SML Etiket fabrikası önünde direniyoruz. 

30 günlük sürecimiz boyunca herşeyimizi planlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Biz, sendikamız DEV TEKSTİL ile birlikte direniş çadırımızı kurtuktan sonra bir önceki günümüzü değerlendirerek ve sonraki günlerimizi birlikte planlayarak yapacaklarımızı uyguluyoruz. 

30 günlük direşimiz boyunca sesimizi her alana taşımaya çalıştık.  Bizlerin işten atılmamızın tek sorumlusu SML Etiket patronu ve yöneticileri değil diyoruz. Ve  SML Etiketin çalıştığı H&M ,Zara, Decathlon ,Talu Tekstil gibi firmaların önünde basın açıklaması yaparak onlarıda bu işçi kıyımın suçlusudur dedik. 

Bununla birlikte SİNBO direniş okullarına katıldık. Direnişte olan işçi ve emekçilere destek olarak dayanışma gösterdik. Yaşadıkları haksızlıkları ve direnişlerini  SML Etiket işçilerine taşıdık. 

SML Etiket patronu ve yöneticileri bizleri satın almaya kalktı ama biz SML Etiket fabrikası önünde direnen kadın işçiler onurluca davranarak onlara teslim olmadık. Teslimde olmayağız. Boyun eğmeyeceğiz. 

Uğradığımız haksızlığa, sendika düşmanlığına ve taşeronlaştırmaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.  
Yaşasın direnişimiz!
Yaşasın onurlu mücadelemiz!

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçileri"