SML Etiket’te direniş 17. gününde

SML Etiket’te işten çıkartılan DEV TEKSTİL üyesi işçilerin direnişi 17. gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Şubat 2021
  • 18:30

SML Etiket’te işten çıkartılan DEV TEKSTİL üyesi işçilerin direnişi 17. gününde devam ediyor. Direnişin 17. gününde direnişçi işçiler diğer fabrikadaki işçilere seslerini ulaştırdı. “Keyfi işten atmalara, güvencesiz çalışmaya, sendika hakkının gaspına karşı mücadeleye!” başlıklı bildirileri ile işçilere SML patronunun işten atma saldırısı, fabrikadaki kötü çalışma koşulları anlatıldı. Çalışırken işçilere uygulanan baskı ve mobbing, kadın işçilerin uğradığı taciz teşhir edildi.

İşçileri direniş ile dayanışmaya çağıran direnişçiler şunları ifade etti:

SML patronun sendikal mücadeleye düşmanlığına karşı, keyfi saldırılarına bizler direnmeyi seçtik. Biliyoruz ki bugün biz sesimizi çıkarmasak yarın patronlar daha da pervasız saldıracak, daha fazla arkadaşımız işten çıkarılacak. Bizler direnmeyi ve sendikalı olmayı tercih ettik. Çünkü sendikalı olmak demek bize dayatılan bu baskı ve sömürü koşullarını değiştirmek demektir. Ustabaşılarının baskısının son bulması, mobbing olmaması demektir. İnsanca yaşamaya yetecek ücret ve insanca çalışma koşulları demektir…

… Bizler sadece kendimiz için değil, geleceğimiz içinde direniyoruz. Sizleri de direnişimize destek olmaya, bulunduğunuz işyerlerinde birlik olmaya sendikalaşmaya davet ediyoruz.”

Direnişçiler eyleme çağırıyor

Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu’nun saat 19.00’da gerçekleştireceği eyleme çağrı yapan DEV TEKSTİL üyesi direnişçi SML işçilerinden Seçil Arı şunları vurguladı:

“Pandemi döneminde işten çıkartmanın yasak olduğu bu süreçte patronlara ödül verir gib, üç bin beşyüz TL vererek haksız hukuksuz bir şekilde işten çıkartıldık. Onların verdiği rüşveti kabul etmeyerek. Bizlere yapılan bu haksızlığı emek ve onur mücadelesi diyerek SML Etiket fabrikası önünde 17. gününde direnişimiz devam ediyor. Bizler direnişimizi her alana her yere taşıyacağız. Bugün saat 19.00’da Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu’nun yapacağı basın açıklamasına bizlerde katılacağız tüm dostlarımızı bekliyoruz. İnsanca yaşamaya yetecek ücret, herkese iş güvencesi istiyoruz!”

DEV TEKSTİL üyesi direnişçi SML işçilerinden Derya Sırbudak ise şunları ifade etti:

Merhaba bizler SML direnişçileriyiz. Bizler haklı taleplerimizden dolayı SML firması önünde 17 gündür direniyoruz. Pandemi sürecinden dolayı bizler de işyerlerinde işten çıkarılmaya, ücretsiz izinlere maruz kaldık. İşlerin olmaması bahane edilerek sendikal çalışmamızın önüne geçmek için SML firması bizleri işten çıkardı. Bugün saat 19:00 da tüm çalışanlar için sağlık platformunun basın açıklamasına tüm dostları bekliyoruz. Yaşasın işçilerin birliği. Direne direne kazanacağız.”

Direnişçiler SML Etiket önünde işçileri sendikaya üye olmaya çağırdı. SML Etiket direnişinin çadırı Devrimci Liseliler Birliği’nden liseliler ile birlikte kuruldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul