Eski SML işçilerinden direnişe destek

Eski SML işçileri sendikasızlaştırmaya, taşeron çalışmaya ve keyfi işten atmalara karşı direnişi seçen kadın işçilerin mücadelesini selamladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Mart 2021
  • 12:50

Sendikalaştıkları için işten atılan ve talepleri için direnen kadın işçilerin mücadelesi devam ediyor. SML Etiket önüne kurdukları çadırla sendikasızlaştırmaya, taşeron çalışmaya ve keyfi işten atmalara karşı direnen DEV TEKSTİL üyesi işçilerin direnişi 27. gününde devam ederken, eski SML işçileri direnişi selamladı.

“Birlik olalım, mücadele edelim, dayanışmayı yükseltelim”

Eski bir SML işçisi, SML yönetiminin işçiler üzerindeki baskılarına vurgu yaparak şunları ifade etti:

SML Etiket’te 3 yıl kadar çalıştım. SML Etiket keyfi yöntemlerin ve mobbingin olduğu bir fabrika. SML yönetimi ‘Sendikal haklara saygılıyız’ yalanları ile işçileri kandırarak tek tek odalara çekip tehdit eder. Ne yaparlarsa yapsınlar sendikalı olmak biz işçilerin anayasal hakkıdır. Sendikal haklarımızdan vazgeçmemiz düşünülemez. Birlik olursak, mücadele edersek, dayanışmayı yükseltirsek haklarımızı alabiliriz. SML Etiket bize haklarımızı altın tepside sunmayacak, bunu biliyoruz. Bu sebeple sendikal hakları için direnen SML direnişçilerini en içten duygularımla selamlıyorum. Aynı makinelerde çalışmış bir işçi olarak onların mücadelesini alkışlıyorum ve destekliyorum.

Eski SML işçisi konuşmasının devamında SML işçilerine seslenerek “Korkunun ecele faydası yok, gelin korkumuzu yenelim, mücadeleyi omuzlayalım, geçmişte DİSK Tekstil ile yaşadığımız olumsuzlukların gölgesinden sıyrılalım. Şu an Derya ve Seçil arkadaşımız direniyor, destek olalım. Çadıra gidelim, DEV TEKSTİL’e üye olalım” dedi.

“SML direnişi yarınlarımızı da aydınlatıyor”

Başka bir eski SML işçisi ise direnişi şu sözlerle selamladı:

Bundan 2 yıl önce SML fabrikasında ter döken eski bir SML işçisiyim. O dönem fabrikada var olan DİSK Tekstil çalışmasına öncü işçiler olarak bizler de katıldık. İşçi arkadaşlarımızı DİSK Tekstil’in ihanetçi politikalarına karşı uyarmaya ve taban örgütlülüğünü esas alan bir çalışma ortaya koymaya çabaladık. Ne yazık ki DİSK Tekstil kirli siciline yeni bir halka daha ekledi. Biz öncü işçilerin uyarılarına kulak tıkarken, bizlerin kıyımını da sessizlikle karşıladı. İşçilere umut olarak mahkeme salonlarını ve mahkeme koridorlarını gösterdi. Direniş taleplerimizi geri çevirdi.

Ancak bugün SML işçileri DEV TEKSTİL şahsında yeni bir yola girmiş bulunmakta. Kod 29 kaldırılsın diyen, işten atmalar yasaklansın diyen, sendikal haklarına sahip çıkan SML işçileri direniş ateşini yaktılar. DEV TEKSTİL ile birlikte mücadeleyi omuzladılar. Bizler biliyoruz ki SML işçileri işçi sınıfının şanlı tarihine yeni bir sayfa ekliyorlar. Bugün SML direnişçilerinin yakmış olduğu ateş sadece bugünleri değil, yarınlarımızı da ısıtıyor. Yarınlarımıza yol gösteriyor. Selam olsun SML direnişçilerine, selam olsun işçi sınıfına! Direne direne kazanacağız!”