Sinbo'da “ücretsiz izin”e karşı direniş başlayacak

İşçiler, TOMİS’te örgütlenmelerini hedef alan Sinbo kapitalistinin hayata geçirdiği ücretsiz izin saldırısına karşı mücadelelerine devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Kasım 2020
  • 10:05

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Çarklar işçilerin canları pahasına dönüyor. Kapitalistler kendilerine sunulan ücretsiz izin saldırısını hayata geçirmeye devam ediyor.

Sinbo’da Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’yla (TOMİS) örgütlenme faaliyeti yürüten işçiler ücretsiz izne çıkarılmıştı. Sinbo yönetimi sendikalı işçilerin ücretsiz iznini uzattı. Bu saldırıya karşı Sinbo işçileri sürdürdükleri mücadelelerini direniş ile devam ettireceklerini açıkladı.

18 Kasım Çarşamba günü basın açıklamasına çağıran işçiler “ücretsiz izin” saldırısına boyun eğmeyeceklerini belirttiler.

TOMİS tarafından yapılan çağrı şu şekilde:

“Sendikalı olmak haktır! Ücretsiz izin değil, güvenceli ve sendikalı çalışmak istiyoruz!

Sinbo yönetimi sendikal faaliyetimize saldırılarını sürdürüyor. 2 ay önce altı üyemizi "pandemi önlemi" gerekçesiyle ücretsiz izne çıkaran Sinbo, üyelerimizin ücretsiz izin süresini 2 ay daha uzatmıştır. Bu süreçte yoğun olarak işçi alımı da gerçekleştirmiştir. Yüzlerce işçinin çalıştığı fabrikada 6 işçiyi ücretsiz izne çıkararak pandemi için önlem aldıklarını iddia eden Sinbo yönetimi, koronavirüs için gerçek bir önlem almış değildir. 200'ün üzerinde işçi virüse yakalanmıştır.

AKP-MHP iktidarının pandemi sürecinde "hak" diyerek çıkardıkları 7244 no'lu yasa işçi sınıfı için hak gasbına dönüştürülmüştür. Özellikle de sindirip biat ettiremedikleri işçilerin sendikal mücadelesine saldırmak için kullanılmaktadır. Başta Sinbo olmak üzere FZK Mühendislik'de, Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde, Systemair HSK'da, Akbaşlar Tekstil'de, Paşabahçe Soda Sanayide ve daha nicelerinde ücretsiz izin saldırısı hayata geçmiştir.

11 Eylül'den bu yana fiili-meşru yöntemler ile sürdürdüğümüz mücadelemiz, hukuksal olarak yargıya da taşınmıştır. 18 Kasım'dan itibaren de mücadelemize Sinbo önünde direnişle devam edeceğiz.

Tüm işçi ve emekçiler ile ilerici kamuoyunu 18 Kasım'da Sinbo işçilerine destek olmaya ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.

Basın Açıklaması;

18 Kasım Çarşamba

17:00'de Sinbo önünde

(Cihangir Mh. Güvercin Cd. No:4 Haramidere Mevkii Avcılar-İst).

(16:30'da Haramidere Sanayi Metrobüs durağı çıkışında toplanılacaktır)

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası - TOMİS

15 Kasım 2020”