Sinbo işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesinin yanındayız!

BDSP: Sinbo işçilerinin haklı ve onurlu mücadelelerini destekliyoruz. Tüm işçilere, emekçilere, ilerici kurum ve kişilere Sinbo’da ve diğer direniş alanlarında yakılan mücadele ateşini büyütme çağrısı yapıyoruz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Kasım 2020
  • 10:45

AKP-MHP iktidarı salgın günlerini fırsata çevirerek sermayenin istediği kölelik yasalarını tek tek çıkarıyor. Bunlardan biri de ücretsiz izin saldırısıdır.

Sermayeye keyfi bir şekilde işçileri ücretsiz izne çıkarma hakkı veren yasal düzenleme, işçi ve emekçilerin haklarına, emeklerine dönük saldırıların bir parçasıdır. Hiçbir sınırı ve sınırlayıcı hükmü olmayan bu yasal düzenleme ile işçi ve emekçiler uysal köleler haline getirilmek isteniyor. Keza sendikalaşan, saldırılara karşı duran işçiler birçok fabrikada ücretsiz izin saldırısı ile karşı karşıya kalmakta, böylece sindirilmeye çalışılmaktadır.

Sinbo'nun onurlu işçileri bu saldırıya boyun eğmeyerek mücadele bayrağını yükselttiler. 11 Eylül'de başlattıkları mücadeleyi fabrika önü direnişi ile sürdürüyorlar. “Emek, onur ve gelecek mücadelesi için direniş çadırımızı kurduk” diyen Sinbo işçilerinin mücadelesi tüm işçi sınıfının mücadelesidir. Çünkü, hayata geçirilen saldırılar tek tek işçilere değil, işçi sınıfının bütününedir.

Bizler bu bilinçle Sinbo işçilerinin haklı ve onurlu mücadelelerini destekliyoruz. Tüm işçilere, emekçilere, ilerici kurum ve kişilere Sinbo’da ve diğer direniş alanlarında yakılan mücadele ateşini büyütme çağrısı yapıyoruz. Sinbo işçilerinin bugün (18 Kasım) 16.30 da direniş alanında gerçekleştirecekleri dayanışma eylemine güç katmaya davet ediyoruz.

Ücretsiz izin saldırısına karşı mücadeleyi yükseltelim!

Tüm çalışanlara salgın önlemleri kapsamında ücretli izin, iş ve gelir güvencesi!

Yaşasın sınıf dayanışması!

Direniş alanı adresi: Cihangir Mh. Güvercin Cd. No:4 Haramidere Mevkii Avcılar-İstanbul (Haramidere Sanayi Metrobüs durağının 100 metre ilerisinde.)

Direniş çadırı iletişim hattı: 0535 915 32 45

İstanbul Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

18.11.2020