Sinbo’da direniş 11. gününde

Sinbo’da TOMİS üyesi Dilbent Türker’in direnişi Kod 29’un kaldırılması talebiyle devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Şubat 2021
  • 20:07

Ücretsiz izin saldırısını direnişle püskürten Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilbent Türker işe geri dönmüş, bu defa da Kod 29 saldırısı ile işten çıkarılmıştı. Türker’in direnişi, Kod 29’un kaldırılması talebiyle fabrika önünde 11. gününde devam ediyor.

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket’te direnen işçiler bugün Sinbo önüne gelerek dayanışma gösterdi. Direnişin 11. gününde işçilere seslenen TOMİS, Kod 29’a karşı mücadele etmeye ve sendikaya üye olmaya çağrı yaptı. TOMİS temsilcisi işçilere seslenirken şunları ifade etti:

“Baskıya dayanamayıp işten çıkan işçiler geldiler burada bizi ziyaret ettiler. Onlara sendikanın neden gerekli olduğunu anlattık. Biz eğer işten çıkmadan önce bunları bilseydik sendikaya üye olurduk. Siz de pişman olmak istemiyorsanız sendikaya üye olun. Dilbent arkadaşımıza sahip çıkın. Siz de Dilbent’e sahip çıkmazsanız eğer yarın sizde işten atılacaksınız.”

Dilbent Türker’in hakkında yalan ifade söyleyenler hakkında şikayette bulunduklarını ifade eden TOMİS temsilcisi Sinbo patronlarını teşhir etti. 

TOMİS: “Aşağı Bakmayacağız”

TOMİS ayrıca Boğaziçi Üniversitesi eylemleri ile dayanışma açıklaması gerçekleştirdi. “Aşağı bakmayacağız! Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri geleceğimiz ve onurumuzdur!” denilen açıklama şu şekilde: 

“Bugün Boğaziçi'nde yaşananlar, toplumun en temel demokratik hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını gösteriyor. Ve bu yalnızca Boğaziçi'li öğrencilerin değil tüm toplumun sorunudur. 

Direnen işçiler, emekçiler, çiftçiler, öğrenciler, öğretmenler, kısaca hakkını arayan, haksızlık karşısında ses çıkaran herkes terörist ilan ediliyor. Ancak biz biliyoruz ki ne Boğaziçi Öğrencileri terörist ne de hak ve özgürlüklerini isteyenler! 

Boğaziçi eylemlerine yapılan saldırıyı ve haksızlığı şiddetle kınıyor ve onların yanında olduğumuzu bildiriyoruz... 

Tutuklanan ve gözaltına alınan öğrenciler derhal serbest bırakılsın!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yalnız değildir!”

14. Direniş Okulu: “Neden birleşik mücadele”

Öte yandan TOMİS, Sinbo direniş çadırında gerçekleştirilecek 14. Direniş Okulu’na çağrı yaptı. SML Etiket direnişçilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek Direniş Okulu’nu DEV TEKSTİL İstanbul Temsilcisi sunacak. 5 Şubat Cuma günü saat 16.15’te gerçekleştirilecek Direniş Okulu’nda “Neden birleşik mücadele?” konusu işlenecek.