Sinbo direnişçisine çıplak arama saldırısı

Sinbo direnişçisi ve TOMİS temsilcisi dün gözaltında tutulduğu Balat Karakolu’nda çıplak arama saldırısına maruz kalması üzerine TOMİS açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Temmuz 2021
  • 19:33

Sinbo direnişçisi Balat Karakolu’nda çıplak arama saldırısına maruz kaldı. TOMİS açıklama yaparak saldırıyı kınadı ve insanlık suçuna karşı mücadeleye çağırdı.

Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker ve TOMİS temsilcisi Onur Eyidoğan Unkapanı SGK önünde yaptıkları zincirleme eyleminde gözaltına alınarak Balat Karakolu’na götürüldüler. Karakol’da maruz kaldıkları çıplak arama işkencesi üzerine TOMİS üyesi ve Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker açıklama yaptı.

Türker açıklamada şunları dedi:

“Sinbo fabrikasında haksız, hukuksuz uygulamalara ve Kod 29’a karşı vermiş olduğumuz mücadelemizin 157. gününde (dün) SGK önündeydik. SGK ve Çalışma Bakanlığı Kod 29’a karşı hiçbir şekilde adım atmadı. Pandemi sürecinde 200 bine yakın işçi-emekçi ahlaksızlık bahanesiyle işten atılmış oldu. Ne bir soruşturma ne de bir araştırma hiçbir şekilde yapılmadı. Bizler de SGK önünde bunu teşhir ettik ve haykırdık. Mücadelemize devam edeceğimizi de vurguladık.

Daha sonra gözaltı saldırısına maruz kaldık. Balat Karakolu’na götürüldük. Burada da anayasal hakkımız olan susma hakkımızı kullandığımız için bir gece keyfi olarak karakolda tutulduk.

Daha sonrasında insanlığın kanayan yarası olan çıplak arama işkencesine maruz kaldık. Bizler bunun insanlık suçu olduğunu söylediğimizde 'hayır bu insanlık suçu değil, biz her zaman bunu yapıyoruz' diyerek bu insanlık suçunu kendilerince ne kadar meşrulaştırdıklarını da göstermiş oldular.

Savcılığa ifademizin ardından serbest bırakıldık. Yarın da 159. günümüzde çadırımızda olacağız.

Buradan kamuoyuna çağrımız;

Hem bu insanlık suçuna karşı bizimle birlikte dayanışmaya hem de direnişimizi sahiplenmeye, büyütmeye davet ediyoruz. Bizler mücadelemize devam edeceğiz. Sinbo fabrikası önünde, başka yerlerde de mücadelemizi sürdüreceğiz!”

Kızıl Bayrak / İstanbul