Pas South'ta direniş sürüyor

Çerkezköy'de Pas South'ta işten çıkarılan Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerinin direnişi sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Şubat 2022
  • 15:43

Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan Pas South’ta sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin mücadelesi sürüyor.

“Sesimize ses olun”

Seslerini duyurmak isteyen Petrol-İş üyesi işçiler Pas South işçileri isimli sosyal medya hesabından hukuksuzlukları ve işten çıkarılma süreçlerini şu şekilde aktardı:

“4 yıldır çalıştığım Pas South üretim fabrikasında zam oranı olmaksızın aynı maaş ile zor şartlar altında haftanın 6 günü çalıştırılmaktayım. Fabrikada iş olmadığı söylenen günlerde telafi adı altında haftalarca ücretsiz izine çıkarıldık. Bunu telafi etmek içinse saatlerce fazladan mesaiye bırakılıp fabrikaya borcumuzu (Neyin borcu?) ödemek zorunda bırakıldık. Çalışanın %90’ı kadın olan bu fabrikada aylarca doğalgaz tasarrufu, elektrik tasarrufu denilerek soğukta karanlıkta çalışmaya mahkûm bırakıldık. Neden? Bunun cefasını aylarca neden biz çekmek zorunda kaldık? Soruyorum.

Zaten hakkımız olan zam oranını almaya çalışırken sendikaya üye olmaya çalışıyoruz diye bunu duyan yöneticilerimiz 130 lira olan erzak paramızı (sadece yağ alabiliriz) 260 liraya çıkarıp (%100 zam?) sus payı verdi. Bu süreçte sendikaya üye olma çalışmamız devam etti. Çünkü hakkımızı aramak istedik! Fakat yıllardır alamadığımız zam oranı uzun saatler çalıştırılmamız, insan muamelesi görelim diye mücadelemiz yöneticilerimizi o kadar rahatsız etti ki ben dahil 15 çalışan işten çıkarıldık.

Sendikaya giriş için gerekli olan 98 kişinin tamamlanmasını engellemek için 20 işçinin fabrikaya girişi yapıldı. Akşamında ise küçülmeye gidiyoruz diye 15 işçiyi işten çıkardılar. Bunun adı küçülme değil bunun adı korkaklık. Siz biz insan gibi yaşayalım istemediniz!

Sadece hakkımız olanı istiyoruz diye yaşatılan bu muameleyi haksız yere en zor zamanda ansızın işten çıkarılmamızın hakkını aramak hesabını sormak istiyoruz.

3 gündür haklı mücadelemizin peşinde ve grevdeyiz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Üç kuruşa yıllarca çalışıp emek verdik. Karşılığı ise tek bir açıklama dahi yapılmaksızın işten çıkarılmak oldu. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun. Biz ne aç kalmak ne sessiz kalmak istiyoruz. Bizim sesimize ses olun.”