MİB: Fabrikalardan meydanlara!

Metal İşçileri Birliği sosyal medya hesaplarından “Vergi soygununa dur demek, krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için fabrikalardan kent meydanlarına!” çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ağustos 2024
  • 18:30

Metal İşçileri Birliği (MİB) tarafından yapılan paylaşımda krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için mücadele çağrısı yapıldı ve talepler sıralandı.

MİB’in sosyal medya hesabında yer alan paylaşım şu şekilde:

“Vergi soygununa dur demek, krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için fabrikalardan kent meydanlarına!
İşçi sendikaları konfederasyonları ücretlere zam yapılması, vergide adalet ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması başta olmak üzere bir dizi talep için eylem kararı almış bulunuyor.
Çok açık ki sendika bürokratları bu eylem kararlarını tabanın basıncıyla, görüntüyü kurtarmak adına 2 buçuk milyon sendikalı işçinin taban iradesine dayanmadan aldılar. Vergi soygununa ve krizin faturasına karşı tabanda biriken öfkenin gazını almak için yapılacak eylemleri fırtınaya dönüştürmek işçi sınıfımızın kendi elinde ve inisiyatifindedir.
Taleplerimiz açık ve nettir:
*Vergi soygununa son!
* Dolaylı vergiler kaldırılsın!
* Yoksulluk sınırına kadar ücretlerden gelir vergisi alınmasın!
* Artan oranlı gelir vergisi! Sermaye sınıfından servet vergisi alınsın!
* Başta eğitim, sağlık ve ulaşım olmak üzere tüm temel kamu hizmetleri ücretsiz hale getirilsin!
* İşten atmalar yasaklansın!
* İnsanca yaşamaya yetecek ücret!
* Krizin faturasını kapitalistler ödesin!
Ve bu talepler etrafında sendika konfederasyonlarının çağrı yaptığı eylemlere fabrika fabrika fiili eylemlerimizi güçlendirerek hazırlanmalıyız. Bu kapsamlı saldırıları püskürtmek için önümüzdeki engellerden birinin sendikaların tepesine çöreklenmiş bu bürokrat takımı olduğunu bir an bile unutmadan hareket etmeliyiz.
Ancak bu taleplerimiz etrafında fabrika fabrika örgütlendiğimizde, birleşik mücadeleyi yükselttiğimizde, üretimden gelen gücümüzü kullanmak başta olmak üzere dişe diş bir mücadeleyi verdiğimizde bu kapsamlı saldırıları püskürtebiliriz. Aksi durumda sendika bürokratları havayı boşaltır, öfkeyi dindirir ve “yaptık bu kadar oldu” diyerek bir kenara çekilirler.
Krizin faturasını onu yaratan kapitalistlere ödetmek, insanca bir yaşam ve onurlu bir gelecek için tüm metal işçilerini taleplerimiz etrafında birleşmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”