“TÜİK değil gerçek enflasyon baz alınsın!”

Türk Metal’in sefalet zammını sevinçle duyurmasına tepki gösteren MİB “TÜİK değil gerçek enflasyon verileri baz alınsın!” diye seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Eylül 2024
  • 21:00

Türk Metal, dün (3 Eylül) metal işçilerine zam aldıklarını duyuran bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ağustos ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla 1 Eylül 2023 tarihinden bu yana yürürlükte olan Grup Toplu İş Sözleşmesine göre, MESS işyerlerindeki üyelerimizin 3. altı aylık zammı da belli oldu. 

Buna göre üyelerimizin saat ücretlerine 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren %21,30 oranında zam yapılacak. Ayrıca bu aydan itibaren sosyal haklara da %51,97’lik zam uygulanacak.  

Tüm Türk Metal ailemize hayırlı olsun.”

“Şimdiye kadar MESS ve sermaye iktidarı güldü, artık gülme sırası bize gelsin!”

Konuya ilişkin açıklama yapan Metal İşçileri Birliği şunları ifade etti:

“Türk Metal'den TÜİK'in sahte enflasyon rakamlarına hayırlı olsun mesajları!

Daha düne kadar metal işçilerini TÜİK'in sahte enflasyon rakamlarına ezdirmeyeceğini dile getiren Türk Metal ağaları şimdi kalkmışlar metal işçilerine ‘hayırlı olsun’ diyorlar. Gerçek enflasyon almış başını gidiyor, metal işçisi vergi yükü altında soyuluyor. Bu neyin hayırlı olsunu. Metal işçileri de asgari ücretle kendini kıyasladığı için sesini çıkartamıyor. Ama aldığı ücretle hayat karşısında ezildiğini de çok iyi biliyor. Her şeye her gün zam üstüne zam gelirken +%3 lük refah payı farkı bile ağlanacak halimizi komik duruma düşürüyor. ENAG gibi bağımsız kuruluşların araştırmaları sonucunda enflasyonun ağustos ayında %3.47 yıllık ise %90.35 olduğu gerçeği var karşımızda.

Hal böyleyken sahte enflasyon rakamlarıyla alınan 3 kuruş farkın metal işçilerine bir hayrı olmayacaktır. Kaşıkla verilen kepçeyle alınmaya devam ettiği sürece metal işçileri olarak hayırlı gün yüzü göremeyiz. Asgarî ücretle kendimizi kıyaslamayı bir kenara bırakalım. Sendikalı ve örgütlü olmanın verdiği güçle hakkımız için mücadele edelim.

Sözleşmelerde gerçek enflasyon verilerinin baz alınması ve vergi soygununa son verecek düzenlemelerin yapılması için gücümüzü birleştirelim.

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!

Şimdiye kadar MESS ve sermaye iktidarı güldü, artık gülme sırası bize gelsin!”