Emeğimiz ve geleceğimiz için mücadeleyi yükseltelim!

Metal İşçileri Birliği (MİB), Türk-İş’in göstermelik eylem kararlarına ilişkin açıklama yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Eylül 2024
  • 08:00

Metal İşçileri Birliği (MİB), Türk-İş’in göstermelik eylem kararlarına ilişkin açıklama yayınladı.

Metal işçilerine seslenilen ve “Kapsamlı saldırıları püskürtmek için inisiyatifi sendika bürokratlarına bırakmadan üretimden gelen gücümüz başta olmak üzere birleşik, kitlesel eylemlere hazırlanalım” çağrısı yapılan açıklama şu şekilde:

“Kapitalistlerin ve AKP iktidarının sorumlusu olduğu ekonomik krizin faturası bizlere kesilmeye devam ediliyor. Çalışma ve yaşam koşullarımız gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Milyonlarca işçiyi temsil ettiklerini iddia eden üç konfederasyonun başındaki sendika bürokratları aylar öncesinde yan yana geldiler, ortak mücadele edeceklerini söylediler. Ama aylar boyunca “ortak mücadele” adına en ufak bir adım atmadılar.

Türk-İş, başta ücretlere zam yapılması ve vergide adalet olmak üzere bir dizi talep için eylem kararı almıştı. İşçilerin basıncıyla gerçekleştirilen bölgesel eylemlerin ardından Türk İş ağaları büyük bir sessizliğe büründüler. Neymiş, sorunların çözümü için girişimde bulunmuşlar. Ancak sorunlar çözülmediği için zorunlu olarak eylemlere devam etme kararı almışlar. Aldıkları eylem kararı ise, 24 Eylül günü tüm illerde mesai saatleri öncesi basın açıklamaları ve oturma eylemleri yapmak. Bu eylem kararından ne tabanın haberi var ne de bürokratların eyleme dair herhangi bir hazırlığı...

Dün söyledik, bugün yine söylüyoruz: Türk İş ağaları dostlar alışverişte görsün misali eylemlerin peşindeler. Başta üretimden gelen gücümüz olmak üzere kapitalistlere ve siyasi iktidara geri adım attıracak eylemler gerçekleştirmeye ne niyetleri ne de takatleri var. Bu göstermelik eylemlerin ardından ise “biz elimizden geleni yaptık ama olmadı” deyip sorumluluktan sıyrılma derdindeler.

Sonucu belirleyecek olan sendika bürokratlarının göstermelik eylemleri değil, başta biz metal işçileri olmak üzere işçi sınıfının kararlılığıdır. 24 Eylül günü alınmış eylem kararını gerçek bir gövde gösterisine dönüştürmek için seferber olalım. Kapsamlı saldırıları püskürtmek için inisiyatifi sendika bürokratlarına bırakmadan üretimden gelen gücümüz başta olmak üzere birleşik, kitlesel eylemlere hazırlanalım. Bu şekilde hareket ettiğimizde saldırıları püskürtebilir, geleceğimizi kazanabiliriz. 

Tüm metal işçisi arkadaşlarımızı bir araya gelmeye, gücümüzü birleştirmeye ve bizlere kölelik koşullarını reva gören kapitalistlerden, AKP iktidarından ve sendika bürokratlarından hesap sormaya çağırıyoruz.

Metal İşçileri Birliği”