Limter-İş: DİSK düşmanlığına son!

DİSK/Limter-İş, İZDENİZ'de artan emek düşmanlığına ve usulsüzlüklere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Temmuz 2022
  • 10:31

DİSK/Limter-İş, İZDENİZ'de artan emek düşmanlığına ve usulsüzlüklere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir’deki deniz taşımacılığından sorumlu şirket olan İZDENİZ’de DİSK’e bağlı Limter-İş örgütlenmeye başlayınca işçiler üzerinde baskılar artmaya başladı. Limter-İş yetki alma aşamasına yaklaşırken yöneticiler, işçileri Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası’na geçmeye zorladı.

İşçilerin sendika değişikliği konusunda tehditler de almasının ardından DİSK/Limter-İş Konak İskelesi’nin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Zorbalığın adı demokratik katılımcı belediyecilik olabilir mi?”

CHP’li adayların belediye seçimlerinde vadettiği demokratik katılımcı belediyecilikten oldukça uzak bir profil çizdiğini vurgulayan Limter-İş, deneyimli çalışanların baskı, mobbing ve tehditler dolayısıyla İZDENİZ’den koptuğunu ve bunun da aksaklıkların önünü açtığını ifade etti. Açıklamanın devamında İzmirlilere şöyle seslenildi:

“Liyakat, adalet, mesleki deneyim, kişi hak ve özgürlükleri, yasalara saygı çiğneniyorsa hep birlikte karşı çıkalım. Emekçi düşmanlığının partisi olmaz. Başka kurumlarda da sendika seçme özgürlüğüne sahip çıkmamak, iki tanıdığını bir yere yerleştirmek için ya da AKP muhalifliği adına susmak bu idare-i maslahata ortak olmak demektir. 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Davranış ilkelerinden İZDENİZ müdürü neden muaf tutulmaktadır? Bu göz yummanın suç ortakları da teşhir olacaklardır.”

“İZDENİZ ya da bir diğer yerel yönetim birimi ve şirketi kimsenin çiftliği değildir” denilen açıklamada İZDENİZ’de yaşanan usulsüzlükler sıralandı.

“Bu hesap burada kapanmayacak”

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Bu hesap burada kapanmayacaktır. Emekçilerin, yurttaşların haklarının üzerini betonlamak isteyenlerin betonu giderek büyüyen su damlaları ile kırılacaktır.

İZDENİZ, tüm yerel yönetim şirketleri ve birimlerinde liyakat, adalet ve sendikal özgürlük istiyoruz!

İZDENİZ’de DİSK düşmanlığına son verilmelidir. İZDENİZ emekçilerine destek veren, imza kampanyalarına katılan, yaşanan ihlalleri dosyalayan ve bildiren herkese teşekkür ediyoruz.”