“Tehditlere, saldırılara boyun eğmeyiz!”

Limter-İş’e yönelik taşeron patronunun tehditlerine karşı Tuzla Gemi Tersanesi önünde eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Eylül 2023
  • 16:00

Limter-İş’e yönelik taşeron patronunun tehditlerine karşı Tuzla Gemi Tersanesi önünde eylem yapıldı.

Taşeron Kafkas Gemi ortaklarından Yılmaz Soysal'ın Limter-İş yöneticilerine yönelik ölüm tehditlerine karşı GEMAK önünde toplanıldı.

DEV TEKSTİL, TOMİS ve BDSP’nin de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün katıldığı eylemde “Tehditlere, saldırılara boyun eğmeyiz! İşçi haklarını savunacak sendikal mücadeleyi büyüteceğiz!” yazılı pankart taşındı.

Yeşil Sol Parti Milletvekili Kezban Konukçu, patronların sendikacıları tehdit etme cüretini siyasal iktidardan aldığına dikkat çekti. Konukçu “Tüm tehdit ve baskılara karşı, işçiler Limter-İş gibi mücadeleci sendikalarda örgütlenmeli” dedi.

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, mücadeleci sendikalara dönük tehditlerin pek çok iş kolunda arttığına dikkat çekerek, tehditlere asla boyun eğmeyeceklerini ve ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

BDSP adına yapılan konuşmada ise saldırı kınandı. Sendikal bürokrasinine ve sermaye düzenine karşı mücadele çağrısı yükseltildi.

TOMİS adına yapılan konuşmada işçilerin hak gasplarına karşı mücadeleci sendikaları tercih ettiğini söylenerek, patronların bu nedenle saldırılarını arttırdığı vurgulandı. Konuşmada Limter-İş'e yapılan saldırının tüm işçi sınıfı mücadelesine yapıldığı edildi.

İşçi Emekçi Birliği adına yapılan konuşmada patronların tüm işten atma, tehdit, mobbing, hak gasplarına karşı işçiler ve ezilenler olarak birleşik mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Birleşik İşçi Hareketi adına yapılan konuşmada Limter-İş’in sınıf sendikası olduğu için bu saldırı ile karşılaştığını vurgulanarak “Bu saldırı işçi sınıfınadır. Karşısında güçlü ve örgütlü mücadeleyi büyütelim” denildi.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı tehdit ve saldırıları teşhir ederek “Bedel ödemeyi göze alırız ama yeri geldiğinde bedeli ne olursa olsun bedel de ödetiriz” dedi.

Eylemde “Tersane işçisi köle değildir” ve “Taşeron sistemi kaldırılsın” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul