İstanbul’da işçilerden panel-foruma çağrı

Birçok sektörden işçi ve emekçi, Emeğin Kurtuluşu’nun 29 Eylül’de Şişli Tiyatrosu’nda düzenleyeceği panel ve işçi forumuna katılım çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Eylül 2024
  • 23:30

Birçok sektörden işçi ve emekçi, Emeğin Kurtuluşu’nun 29 Eylül’de Şişli Tiyatrosu’nda düzenleyeceği panel ve işçi forumuna katılım çağrısı yaptı.

Emeğin Kurtuluşu’nun sosyal medya hesabından paylaşılan çağrılar şu şekilde:

“Hadımköy’den bir kadın işçi:

Ben Hadimköy'de ki, bir plastik kablo fabrikasında çalışan kadın işçiyim.

Fabrikada, başta kadın işçiler olmak üzere tüm çalışanlara yönelik baskı, mobbing, taciz, şiddet vb. her geçen gün artıyor.

Gerekli işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmıyor. Bu gidişata dur demek ve mücadeleyi büyütmek için, 29 Eylül'de gerçekleşecek olan Panel/Forum etkinliğine ben de katılacağım.

Kamu emekçisinden çağrı:

Tasarruf paketi adıyla en temel insani haklarımızdan olan ücretsiz servis hakkımızın elimizden alınmasına, öğle yemeği hakkımızın sessiz sedasız gaspedilmesine karşı panel-işçi forumunda olacağım ben de...

Esenyurt’tan bir metal işçisi:

Kapitalist sistemden hesap sormak, krizin faturasını ödememek ve gaspedilen haklarımıza sahip çıkmak için bütün işçi ve emekçileri panel-işçi forumunda davet ediyorum.

PTT işçisinden çağrı:

Yıllardır kadro vaadiyle oyalanan PTT işçilerinden sadece biriyim. Örgütlü bir mücadele hattı çizemediğimiz için bırakın kadroyu var olan haklarımız bile tırpanlandı; kuşa döndü. Sermayedarlar güçlü, örgütlü. Kendi gücümüzü görmek ve birleştirmek için; 'ne yapmalı'yı tartışmak ve yolu çizmek için 29 Eylül’de Emeğin Kurtuluşu’nun düzenlediği panel/forumda buluşalım...

İkitelli OSB’den metal işçisinden çağrı:

İnsanca yaşayabileceğimiz ücretler, yaşanılacak bir dünya için yüreği emekten yana atan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizi 29 Eylül'deki panel-işçi forumuna güç vermeye çağırıyorum!

Sayım işçisinden çağrı:

Güvencesiz çalışmaya, taşerona karşı, esnek çalışma koşullarına, en temel sosyal haklarımın gaspına karşı emeğin kurtuluşu, insanlığın kurtuluşu için 29 Eylül’de panel-işçi forumunda, Şişli Tiyatrosu’nda olacağım. Sen de gel bu mücadeleye omuz ver!”